Στήνεται το χριστουγεννιάτικο χωριό στην Πλατεία Αριστοτέλους

Σε ρυθμούς Χριστουγέννων κινείται η Θεσσαλονίκη, καθώς ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την ένερξη των εορταστικών εκδηλώσεων. Με τα συνεργεία τρου δήμου Θεσσαλονίκης να τοποθετούν και να ετοιμάζουν τα ειδικά ξύλινα σπιτάκια θα γίνουν μια μικρή εορταστική αγορά.

Συγκεκριμένα, τις τελευταίες μέρες, πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες  για το «Χωριό των Μαγεμένων» και το Χωριό του Αη Βασίλη στο επάνω μέρος του άξονα της Αριστοτελους, πίσω από το άγαλμα του Βενιζέλου. Τα πρώτα σπιτάκια άρχισαν να τοποθετούνται, προκειμένου να είναι όλα πανέτοιμα στις αρχές Δεκεμβρίου να υποδεχτούν μικρούς και μεγάλους.

Οι εκδηλώσεις που αναμένεται να διαρκέσουν από 1η Δεκεμβρίου 2019 έως την 6η Ιανουαρίου 2020, θέτουν στο επίκεντρο τα παιδιά, τους νέους και την οικογένεια και έχουν ως σημείο αναφοράς τον άξονα της Αριστοτέλους. Θα κορυφωθούν στις 7/12 με το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στην πλατεία Αριστοτέλους με μια εντυπωσιακή γιορτή στην οποία θα πρωταγωνιστούν η Φιλαρμονική του Δήμου Θεσσαλονίκης, η ομάδα Piandaemonium με 12 πιάνα επί σκηνής μαζί με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, καθώς και συναυλία της Άλκηστης Πρωτοψάλτη. Παρουσιαστής της εκδήλωσης θα είναι ο Σάκης Τανιμανίδης.

Στα  ξύλινα σπιτάκια που θα τοποθετηθούν στο χώρο, οι επαγγελματίες της Θεσσαλονίκης θα έχουν τη δυνατότητα να πωλούν -μεταξύ άλλων- χριστουγεννιάτικα παραδοσιακά γλυκά,  χριστουγεννιάτικα είδη δώρων και παιχνίδια.

Να σημειωθεί πως, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, στην παρουσιάση του λογότυπου για τα φετινά Χριστούγεννα στη Θεσσαλονίκη, ανέφερε μεταξύ άλλων,  ότι η προετοιμασία ξεκίνησε από την επομένη των εκλογών του περασμένου Ιουνίου και ότι για τον εορτασμό του 2020 η προετοιμασία θα ξεκινήσει από τις 7 Ιανουαρίου, έτσι ώστε η Θεσσαλονίκη να γιορτάζει τα Χριστούγεννα και ο Δήμος να μπει πλέον στο χάρτη των χριστουγεννιάτικων προορισμών. «Είναι μια λαμπρή ευκαιρία, να δημιουργηθεί θετική ψυχολογία στους κατοίκους, να υπάρξει μια αισθητική αναβάθμιση και να επικρατήσει ένας ευρωπαϊκός αέρας στην πόλη» ανάφερε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, για τους μικρούς έχουν ετοιμαστεί στο χριστουγεννιάτικο χωριό 3 θεματικά σπιτάκια για παιχνίδια και κατασκευές και περίπου 30 παραστάσεις από τα «Ανεμοσκορπίσματα», την ομάδα «Μονόκυλο», το θέατρο σκιών Αγάπιος Αγαπίου και θεματικές ξεναγήσεις από την ομάδα «Dot2Dot».

Σχετικές δημοσιεύσεις