Στη Θεσσαλονίκη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας για το εορταστικό τριήμερο

 Στη Θεσσαλονίκη μεταβαίνει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου για να παραστεί στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Πολιούχου Αγίου Δημητρίου, καθώς και των επετείων της απελευθέρωσης της πόλης και της 28ης Οκτωβρίου 1940.

   Ειδικότερα, τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου στις 18.30 η κυρία Σακελλαροπούλου θα παραστεί σε εκδήλωση του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κύπρου, με θέμα τους Αγώνες της Κύπρου για την Εθνική Παλιγγενεσία, παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη.

   Την Τρίτη 26 Οκτωβρίου, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στις 8:15 το πρωί στον Λευκό Πύργο για την έπαρση της σημαίας και στη συνέχεια στον ναό του Αγίου Δημητρίου για την δοξολογία.

   Στις 13:30 θα παρακαθήσει σε γεύμα στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης και το απόγευμα στις 17:30 θα παραστεί στα εγκαίνια του ανακαινισμένου κτιρίου του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα.

   Αμέσως μετά, στις 18:30, θα παρακολουθήσει την τελετή εορτασμού του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου, της 109ης επετείου της απελευθέρωσης της πόλης και του έπους του ’40 στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.

   Την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου στις 11.00 το πρωί, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραστεί στην τελετή ορκωμοσίας των νέων αξιωματικών στη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων και στις 12:00 στα εγκαίνια του αρχείου Ντίνου Χριστιανόπουλου στην Κεντρική Βιβλιοθήκη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.

   Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στις 18:00, η κυρία Σακελλαροπούλου θα παρευρεθεί στα εγκαίνια της περιοδικής έκθεσης «Φιλελληνισμοί, 1780-1860» στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού και στις 19:00 θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης-Casa Bianca, όπου θα ξεναγηθεί στην έκθεση «Νικόλαος Γύζης-120 χρόνια από τον θάνατό του».

   Ακολούθως, στις 21:00 θα παρακολουθήσει συναυλία αφιερωμένη στα 80 χρόνια από το έπος του ’40 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

   Την Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα καταθέσει στις 10:30 το πρωί στεφάνι στο Ηρώο του Γ ΄Σώματος Στρατού και εν συνεχεία, στις 11:00, θα παρακολουθήσει τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση, με την οποία θα κορυφωθούν οι εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. 

Σχετικές δημοσιεύσεις