Στον δήμο Νεάπολης-Συκεών τα περισσότερα κρούσματα σε σχολεία

Τριάντα έξι σχολικές μονάδες στη Θεσσαλονίκη και 47 σε ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε τμηματική -και σε ελάχιστες περιπτώσεις σε συνολική- αναστολή της διά ζώσης εκπαιδευτικής διαδικασίας, λόγω επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού σε μαθητές ή εκπαιδευτικούς.

Με βάση τα στοιχεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, που αναρτώνται στην κεντρική ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας, τα περισσότερα τμήματα σχολικών μονάδων σε αναστολή ανήκουν στον Δήμο Νεάπολης- Συκεών και ακολουθεί ο Δήμος Θεσσαλονίκης. «Το σημαντικότερο στοιχείο που προκύπτει από τα δεδομένα που έχουμε στη διάθεσή μας είναι πως δεν υπάρχει διασπορά του ιού στις σχολικές μονάδες όπου εντοπίζονται τα κρούσματα. Αποδεικνύεται πως το σχολείο είναι ο ασφαλέστερος χώρος, ότι η εκπαιδευτική κοινότητα τηρεί τα μέτρα. Όλα τα κρούσματα σχετίζονται με τη συμμετοχή μαθητών σε εξωσχολικές δραστηριότητες και επαφές. Δεν εμφανίζεται διασπορά στα σχολεία, γι’ αυτό και βλέπουμε ότι αναστέλλεται η λειτουργία τμημάτων και μόνο σε ειδικές περιπτώσεις, όπως σε ειδικά σχολεία με ευάλωτο στον ιό πληθυσμό, οι αρμόδιες υγειονομικές επιτροπές προχωρούν σε αναστολή λειτουργίας μονάδων», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης.

Σημείωσε ακόμη πως «μόλις κάποιο τμήμα ή τμήματα μπαίνουν σε αναστολή την επόμενη αρχίζουν τα διαδικτυακά μαθήματα μέσω WebEx, χωρίς να έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής δυσκολίες και προβλήματα», ενώ «έχουν ξεκινήσει να λειτουργούν και τα διαδικτυακά τμήματα ευπαθών ομάδων -εκπαιδευτικών και μαθητών- όπου υπάρχει διαπεριφερειακή συνεργασία τεσσάρων διευθύνσεων εκπαίδευσης της Βόρειας Ελλάδας, στην οποία η διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας έχει αναλάβει την ευθύνη συντονισμού των διαδικτυακών τμημάτων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης».

Σχετικές δημοσιεύσεις