Συλλήψεις για ναρκωτικά στη Λευκάδα: Εξάρθρωση 3 εγκληματικών οργανώσεων

Σε αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 4 Αυγούστου, συνελήφθησαν 13 μέλη, ενώ κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων 55.355 ευρώ, όπλα, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, οχήματα και ζυγαριές ακριβείας.

Σε προγενέστερες αστυνομικές επιχειρήσεις είχαν συλληφθεί επιπλέον 4 μέλη, εκ των οποίων ήδη 3 είναι ήδη προσωρινά κρατούμενοι.

Όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ., οι πολύμηνες και εμπεριστατωμένες έρευνες σε συνδυασμό με την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων οδήγησαν τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λευκάδας στην εξάρθρωση τριών εγκληματικών οργανώσεων, τα μέλη των οποίων δραστηριοποιούνταν συστηματικά στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (κοκαΐνης, κάνναβης και MDMA) στο νησί της Λευκάδας.

Στο πλαίσιο των ερευνών ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία και η δράση συνολικά 20 μελών των οργανώσεων, ηλικίας από 21 έως 65 ετών, τρείς εκ των οποίων συμμετείχαν παράλληλα σε δύο από αυτές και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και της νομοθεσίας για τα όπλα -κατά περίπτωση-.

Σε ευρείας κλίμακας συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες (04.08.2023), συνελήφθησαν 12 ημεδαποί σε περιοχές της Λευκάδας, καθώς και 1 ακόμη μέλος (ημεδαπός) στο νησί της Κω, από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας.

Σχετικές δημοσιεύσεις