«Συμμορία» από γαλοπούλες τρομοκρατούν πόλη της Μασαχουσέτης

Ένα κοπάδι από γαλοπούλες έχει σπείρει τον πανικό σε πόλη της Μασαχουσέτης, καθώς είναι αρκετά επιθετικές, κυνηγούν τα αυτοκίνητα και κρατούν τους κατοίκους κλεισμένους μέσα στα σπίτια τους.

Οι κάτοικοι του Woburn αναφέρουν ότι άγριες γαλοπούλες έχουν επιτεθεί σε όλους, σε παιδιά που κάνουν βόλτες με τα ποδήλατά τους, ακόμα και σε μεγάλους που βγαίνουν από τα σπίτια τους. Η κατάσταση έχει ξεφύγει, με τους κατοίκους της πόλης να ανησυχούν ότι αν βγουν έξω, οι γαλοπούλες θα τους επιτεθούν με τα ράμφη τους.

Μάλιστα, τους έχουν δώσει και ονόματα. «Ο πιο επιθετικός είναι ο Κέβιν. Ακόμα κι αν είσαι στο παρκαρισμένο αυτοκίνητό σου, ο Κέβιν θα προσπαθήσει να μπει μέσα», είπε μια κάτοικος. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν είναι τόσο μεγάλο που όπως λένε οι ντόπιοι κανείς από τους 40.000 κατοίκους που ζουν στην περιοχή δεν γλιτώνει από την οργή των πτηνών.

Μια άλλη γυναίκα ανέφερε ότι το κοπάδι ζει μπροστά από το σπίτι της και της επιτίθεται συχνά. Βγαίνουν κάθε βράδυ κοντά στο ηλιοβασίλεμα για να σπείρουν τον τρόμο. Μια ακόμα κάτοικος είπε ότι τα παιδιά της φοβούνται να πάρουν το λεωφορείο για το σχολείο διότι οι γαλοπούλες τα περιμένουν στη στάση.

Ο Ντέιβιντ Σκαρπίτι, επικεφαλής του προγράμματος παιχνιδιών με γαλοπούλα , λέει ότι το πρόβλημα μπορεί να προέρχεται από τους κατοίκους που ταΐζουν τα πουλιά. Αυτό θα μπορούσε να κάνει τις γαλοπούλες να πιστεύουν ότι οι άνθρωποι είναι μέρος του κοπαδιού τους, ωθώντας τα πουλιά να διεκδικήσουν την κυριαρχία τους. Οι γαλοπούλες αντιδρουν επιθετικά βλέποντας τις αντανακλάσεις τους στις πόρτες των αυτοκινήτων.

Σχετικές δημοσιεύσεις