Συνάντηση Χατζηβασιλείου – Μαλλιαρά Ξεκινά η πιστοποίηση σερραϊκών αγροδιατροφικών προϊόντων

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Σερρών Αθανάσιο Μαλλιαρά είχε σήμερα ο βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Χατζηβασιλείου, στις Σέρρες, με θέμα συζήτησης την εκκίνηση της διαδικασίας πιστοποίησης σερραϊκών αγροδιατροφικών προϊόντων.

Ο Σερραίος βουλευτής τόνισε τη μεγάλη αξία των πιστοποιημένων προϊόντων για την τοπική οικονομία. «Ξεκινά η πιστοποίηση σερραϊκών αγροδιατροφικών προϊόντων. Πριν ένα χρόνο, ανέλαβα την πρωτοβουλία διοργάνωσης ημερίδας για την αξία της πιστοποίησης των αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων των Σερρών, σε συνεργασία με τον Καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα και το Επιμελητήριο Σερρών. Τα πιστοποιημένα προϊόντα αποκτούν προστιθέμενη αξία και διεκδικούν καλύτερη θέση στην εγχώρια και διεθνή αγορά. Με τον τρόπο αυτό, στηρίζουμε το εισόδημα των Σερραίων αγροτών και κτηνοτρόφων», δήλωσε χαρακτηριστικά. Επιπλέον, ο κ. Χατζηβασιλείου ευχαρίστησε τον κ. Μαλλιαρά και τη διοίκηση του Επιμελητηρίου και τους συνεχάρη δημόσια για την άμεση ανταπόκρισή τους. «Σε συνέχεια της πρωτοβουλίας μου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Μαλλιαράς και τα μέλη του ΔΣ αποφάσισαν να χρηματοδοτήσουν τη διαδικασία πιστοποίησης σειράς προϊόντων της σερραϊκής γης. Θα ήθελα να συγχαρώ τον κ. Μαλλιαρά για την άμεση ανταπόκριση. Το Επιμελητήριο στέκεται πάντα αρωγός στην προσπάθεια για αύξηση του εισοδήματος των αγροτών και των κτηνοτρόφων, στο πλαίσιο της οποίας εντάσσεται η διαδικασία πιστοποίησης», τόνισε. 

Ο κ. Μαλλιαράς ανέφερε πως, μετά τη σχετική ημερίδα που είχε διοργανώσει ο βουλευτής πέρσι, το Επιμελητήριο Σερρών άρχισε να διερευνά τη δυνατότητα να πιστοποιηθούν ορισμένα σερραϊκά προϊόντα με σκοπό να λάβουν το σήμα ποιότητας αγροτικών προϊόντων AFQ και έλαβε την απόφαση να προχωρήσει. Επίσης, αναφέρθηκε στα προϊόντα που θα πιστοποιηθούν σε πρώτη φάση, καθώς και στις επόμενες ενέργειες του Επιμελητηρίου. «Επικοινώνησα προσωπικά με τον κ. Κουρέτα για να μου πει τις λεπτομέρειες για τη διαδικασία και ως Πανεπιστήμιο μας πρότειναν επτά προϊόντα που μπορούν σε πρώτη φάση να πιστοποιηθούν, τα οποία είναι το ρύζι Σερρών, οι ελιές, το μέλι, τα φασόλια, τα κεράσια Γαζώρου, η φέτα Ορεινής και τα λουκάνικα Τζουμαγιάς. Συζητήσαμε το θέμα στο Δ.Σ. και οφείλω να πω ότι όλοι οι σύμβουλοι ήταν θετικοί και μάλιστα πρότειναν και δύο ακόμη προϊόντα που θεωρούν ότι μπορούν να πιστοποιηθούν, τα οποία είναι οι πατάτες Βροντούς και το βουβαλίσιο κρέας. Αυτό στο οποίο συμφωνήσαμε ομόφωνα είναι να δημιουργηθεί μια λίστα με παραγωγούς αυτών των προϊόντων και να σταλεί μια ενημέρωση σχετικά με την πρόθεσή μας να προχωρήσουμε ως Επιμελητήριο σ’ αυτή τη διαδικασία», υπογράμμισε.

Σχετικές δημοσιεύσεις