Συνετρίβη ουκρανικό F-16 – Λάθος χειρισμό πιλότου δείχνουν τα πρώτα στοιχεία

Ένα ουκρανικό μαχητικό αεροσκάφος F-16 συνετρίβη τη Δευτέρα, σύμφωνα με αμερικανό αξιωματούχο, λίγες εβδομάδες μετά την άφιξη του πρώτου αεροσκάφους αμερικανικής κατασκευής στην Ουκρανία. 

Σύμφωνα με Ουκρανό αξιωματούχο, η συντριβή δεν φαίνεται να ήταν αποτέλεσμα ρωσικών πυρών. Ακόμη δεν  έχει καθοριστεί τι προκάλεσε το περιστατικό, αν ήταν σφάλμα πιλότου ή μηχανική βλάβη.

Η Ρωσία πραγματοποίησε μια «μαζική» επίθεση με πυραύλους και drone στην Ουκρανία τη Δευτέρα, δήλωσε ο διοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας της Ουκρανίας, την οποία ακολούθησε άλλο ένα μεγάλο χτύπημα την Τρίτη.

Ο Πρόεδρος Volodymyr Zelenskiy δήλωσε την Τρίτη ότι τα αεροσκάφη F-16 χρησιμοποιήθηκαν για την απόκρουση της επίθεσης τη Δευτέρα και έδειξαν καλά αποτελέσματα.

Η Πολεμική Αεροπορία της Ουκρανίας δεν είχε κανένα άμεσο σχόλιο.

Ο Ζελένσκι ανακοίνωσε στις 5 Αυγούστου ότι η Ουκρανία είχε αρχίσει να πετά με F-16 για επιχειρήσεις εντός της χώρας, επιβεβαιώνοντας την πολυαναμενόμενη άφιξη των μαχητικών αεροσκαφών αμερικανικής κατασκευής σχεδόν 2-1/2 χρόνια μετά την ευρείας κλίμακας εισβολή της Ρωσίας.

Σχετικές δημοσιεύσεις