Σύγκρουση πλοίων στα Κύθηρα – Ποια είναι η κατάστασή τους σύμφωνα με το υπουργείο

Ρυμουλκήθηκαν τα δύο φορτηγά πλοία που συγκρούστηκαν χθες στα Κύθηρα και αγκυροβόλησαν με ασφάλεια στον όρμο Βατίκων, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας.

Συγκεκριμένα στις 6.15 το πρωί της Κυριακής, 10 μίλια δυτικά των Κυθήρων, φορτηγό πλοίο, με σημαία Λιβερίας και 24 άτομα πλήρωμα, έπεσε με την πλώρη στη μέση άλλου φορτηγού, με σημαία Μάλτας και 18 άτομα πλήρωμα, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός.

Από τη σύγκρουση το πλοίο με σημαία Μάλτας που ήταν φορτωμένο με σιδηρομετάλλευμα και είχε προορισμό την Ισπανία, υπέστη ρήγμα και εισροή υδάτων.

Το πλοίο με σημαία Λιβερίας που μεταφέρει λίπασμα με προορισμό τη Βουλγαρία, υπέστη υλικές ζημιές στην πλώρη.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου τα δύο πλοία, το Φ/Γ πλοίο «KIVELI», σημαίας Λιβερίας και «AFINA I» σημαίας Μάλτας, μετά το συμβάν σύγκρουσής τους, ρυμουλκήθηκαν συνοδεία ακόμα τεσσάρων Ρ/Κ πλοίων, μιας Φ/Γ-λάντζας, ενός αντιρρυπαντικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Χθες το απόγευμα αγκυροβόλησαν με ασφάλεια στον όρμο Βατίκων, ενώ πραγματοποιήθηκε η πόντιση φράγματος περιμετρικά των εν λόγω πλοίων, για προληπτικούς λόγους αποφυγής τυχόν ρύπανσης.

Σχετικές δημοσιεύσεις