Τάσος Χατζηβασιλείου στον Flash – «Επικίνδυνη και αστεία η συζήτηση από τον ΣΥΡΙΖΑ για κυβέρνηση ανοχής» (video)

«Αφήνοντας παράθυρο για κυβέρνηση ανοχής, φαίνεται ότι η πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ είναι να σχηματιστεί κυβέρνηση με κάθε τρόπο. Ακόμα και προσβάλλοντας το πνεύμα της λαϊκής ετυμηγορίας. Αυτά είναι αστεία και επικίνδυνα πράγματα. Η χώρα χρειάζεται αυτοδύναμη και σταθερή κυβέρνηση», τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Χατζηβασιλείου, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

Ο κ. Χατζηβασιλείου αναφέρθηκε στην ανάγκη σχηματισμού αυτοδύναμης κυβέρνησης. «Η αυτοδυναμία για τη Νέα Δημοκρατία δεν είναι «φετίχ» ή πολιτική εμμονή. Είναι εθνική αναγκαιότητα. Σε μια περίοδο με διαδοχικές προκλήσεις, η χώρα χρειάζεται σταθερότητα που μπορεί να εξασφαλίσει μία σταθερή και αυτοδύναμη κυβέρνηση», υπογράμμισε. Επίσης, τόνισε τον απαράδεκτο χαρακτήρα των δηλώσεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί σχηματισμού κυβέρνησης ανοχής. «Ο κ. Τσίπρας στην αρχή μίλησε για κυβέρνηση νικητών. Ύστερα, ανώτατα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν λόγο για κυβέρνηση ηττημένων. Τώρα, ο ίδιος αφήνει παράθυρο για κυβέρνηση ανοχής. Τι σημαίνει μια κυβέρνηση ανοχής;», αναρωτήθηκε. «Σημαίνει μία κυβέρνηση που έχει καταργήσει τη λαϊκή βούληση και δεν θα μπορεί να σταθεί ούτε εντός ούτε εκτός της χώρας. Θα επρόκειτο για μια κυβέρνηση που δεν θα μπορεί να λαμβάνει σημαντικές αποφάσεις, καθώς θα έχει αντιφατικούς στόχους και θα αποτελείται από ένα συνονθύλευμα πολιτικών δυνάμεων. Φανταστείτε μια κυβέρνηση με την ανοχή του ΠΑΣΟΚ ή του ΜεΡΑ25. Δηλαδή κάθε φορά που θα διαφωνούν με ένα νομοσχέδιο, τι θα κάνουν; Θα μένουν στη Βουλή, για να το μπλοκάρουν; Και κάθε φορά που θα συμφωνούν με ένα νομοσχέδιο, θα παίρνουν τα μπογαλάκια τους και θα βγαίνουν έξω, για να έχει πιο εύκολη πλειοψηφία ο ΣΥΡΙΖΑ; Αυτά είναι γελοία πράγματα και δεν τιμούν κανέναν. Η χώρα χρειάζεται καθαρές λύσεις και καθαρές πολιτικές θέσεις. Όλα τα υπόλοιπα που κατά καιρούς παρουσιάζει η Αριστερά αποτελούν αέρα κοπανιστό», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, ο υποψήφιος βουλευτής τόνισε ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας τήρησε τις προεκλογικές της δεσμεύσεις. «Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη τίμησε στο έπακρο τη Συμφωνία Αλήθειας που είχε υπογράψει με τον ελληνικό λαό το 2019. Παρά τις διαδοχικές κρίσεις που αντιμετώπισε η κυβέρνηση, υλοποίησε όλες τις κεντρικές προεκλογικές της δεσμεύσεις. Αυξήθηκε ο κατώτατος μισθός, αυξήθηκαν οι συντάξεις, μειώθηκε η ανεργία, μειώθηκαν φόροι και εισφορές, ήρθε ανάπτυξη και προσελκύστηκαν μεγάλες επενδύσεις», δήλωσε. «Στην επόμενη κυβερνητική θητεία, οι πολίτες έχουν να περιμένουν συγκεκριμένα πράγματα. Αύξηση του κατώτατου μισθού στα 950 ευρώ, περαιτέρω μείωση των εισφορών, κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης του ΕΣΥ, επιτάχυνση στην απονομή Δικαιοσύνης. Αυτές είναι οι κεντρικές δεσμεύσεις μας. Θα τις υλοποιήσουμε όπως υλοποιήσαμε και τις δεσμεύσεις της προηγούμενης τετραετίας», πρόσθεσε. 

Σχετικές δημοσιεύσεις