Τα έχασαν στην Ευρυτανία – Μικρό.. φλαμίνγκο εμφανίστηκε μέσα στα χιόνια

Το εξωτικό πανέμορφο πτηνό, έχασε πιθανότατα τον προσανατολισμό του εξαιτίας των σφοδρών ανέμων και των έντονων φαινομένων στην περιοχή.

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι επιβάτες ενός αυτοκινήτου στην Ευρυτανία, η οποία ντύθηκε στα λευκά με την επέλαση της κακοκαιρίας Κάρμελ. Μέσα στο χιονισμένο τοπίο είδαν μπροστά τους ξαφνικά ένα μικρό.. φλαμίνγκο!

Το εξωτικό πανέμορφο πτηνό, έχασε πιθανότατα τον προσανατολισμό του εξαιτίας των σφοδρών ανέμων και των έντονων φαινομένων που προκάλεσε η «Κάρμελ» στην περιοχή, με αποτέλεσμα να χαθεί και να τριγυρνά στα χιόνια.

Αντί για κάποιον ήσυχο υδροβιότοπο κατέληξε έτσι στην ορεινή και χιονισμένη Ευρυτανία, προκαλώντας έκπληξη σε όσους το είδαν.

Σημειώνεται ότι τα φλαμίνγκο μετακινούνται για μεγάλες αποστάσεις, ενώ είναι αρκετά συνηθισμένο να αποπροσανατολίζονται, κυρίως τα νεαρά.

Για τον ξεχωριστό «επισκέπτη» που ταξίδεψε για χειμερινές… διακοπές την Ευρυτανία, ενημερώθηκε πάντως η ΑΝΙΜΑ, ο Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής, δίνοντας οδηγίες για την περίθαλψη και την προστασία του.

Σχετικές δημοσιεύσεις