Τετρακόσιες και πλέον εταιρίες στη Βουλγαρία δραστηριοποιούνται στον τομέα της μηχατρονικής και της μικροηλεκτρονικής

“Η Βουλγαρία διαθέτει σήμερα περισσότερες από 400 εταιρίες που δραστηριοποιούνται στους τομείς της μηχατρονικής, της ηλεκτρονικής και της μικροηλεκτρονικής. Είναι εταιρίες με εξαγωγικό προσανατολισμό και διαθέτουν μερικές από τις πιο σύγχρονες παραγωγές”, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Μπογκντάν Μπογκντάνοφ στο Συνέδριο Μικροηλεκτρονικής και Μηχατρονικής 2023: Διαμορφώνοντας το Μέλλον της Τεχνολογίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, την οποία μεταδίδει το ΒΤΑ.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από τον Συνεργατικό Σχηματισμό Μικροηλεκτρονικής και Βιομηχανικών Ηλεκτρονικών Συστημάτων, το Πολυτεχνείο της Σόφιας και τον Συνεργατικό Σχηματισμό Μηχατρονικής και Αυτοματισμού.

“Οι εταιρίες του τομέα δίνουν τη δυνατότητα στους εργαζομένους τους να απασχολούνται σε σύγχρονους τομείς και να υλοποιούν καινοτόμα έργα”, πρόσθεσε ο Μπογκντάνοφ. Όπως δήλωσε, οι τομείς της μηχατρονικής, της ηλεκτρονικής και της μικροηλεκτρονικής έχουν παράδοση στη Βουλγαρία και η χώρα έχει σαφές όραμα για την ανάπτυξη των δυνατοτήτων τους. “Μία από τις προτεραιότητές μας είναι να δώσουμε το καλό παράδειγμα, γιατί αποτελούν καταλύτη της μελλοντικής ανάπτυξης”, σημείωσε.

“Σε δύσκολους καιρούς, το κράτος και οι επιχειρήσεις θα πρέπει να συνεργαστούν το συντομότερο δυνατό, ώστε να κατανοήσουμε τις ανάγκες τους, να ανοίξουμε νέες αγορές και να ελαχιστοποιήσουμε τους κινδύνους” επισήμανε. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, ο υπουργός υπογράμμισε ότι για να διασφαλιστεί η οικονομική ανάπτυξη της χώρας, οι επιχειρήσεις, ο δημόσιος τομέας και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα θα πρέπει να μοιράζονται το ίδιο όραμα.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν κορυφαίες εταιρίες στον τομέα της μικροηλεκτρονικής και της μηχατρονικής, πανεπιστήμια της Βουλγαρίας και της Ευρώπης, εμπειρογνώμονες από τη Βουλγαρία και το εξωτερικό και πολιτικοί που συμμετέχουν στην ανάπτυξη του κλάδου, την εκπαίδευση, την έρευνα, την καινοτομία και τη μεταφορά τεχνολογιών.

Σχετικές δημοσιεύσεις