Τιμή ρεκόρ για ένα τσαμπί σταφύλι στα 9.800 ευρώ!

Πριν λίγες μέρες ωστόσο, σε μία νέα δημοπρασία, τα περίφημα σταφύλια της ποικιλίας Ruby Roman έσπασαν ρεκόρ, με τιμή πώλησης τα 1,2 εκατομμύρια γεν, δηλαδή περί τα 9.800€!

Το ακόμη πιο απίστευτο είναι ότι αυτό το αστρονομικό ποσό αφορά ένα και μόνο τσαμπί σταφυλιού, το οποίο περιλαμβάνει μόλις 24 ρώγες. Με άλλα λόγια, κάθε ρώγα κοστίζει περί τα 410 ευρώ.

Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε στην πόλη Καναζάβα και το πανάκριβο τσαμπί σταφυλιού αγόρασε διευθυντής αλυσίδας ξενοδοχείων, με σκοπό να προσφέρει μία ξεχωριστή απόλαυση στους πελάτες του.

Τα σταφύλια της ποικιλίας Ruby Roman θεωρούνται τόσο ξεχωριστά γιατί έχουν μεγάλες ρώγες, που διακρίνονται για την υψηλή περιεκτικότητα τους σε σάκχαρα και τη χαμηλή τους οξύτητα, ενώ είναι και πολύ πιο ζουμερά σε σχέση με τα κλασικά σταφύλια. Επιπλέον, η τιμή τους ανεβαίνει σημαντικά και γιατί είναι ένα σπάνιο φρούτο, μιας και κάθε χρόνο βγαίνουν στην αγορά λίγα σταφύλια της συγκεκριμένης ποικιλίας.

Ξεκίνησαν να δημοπρατούνται το 2008, με την τιμή τους τότε να είναι περί τα 100.000 γεν ή 640 ευρώ το τσαμπί, ενώ λίγα χρόνια αργότερα, το 2016 η τιμή τους εκτοξεύθηκε, μιας και ένα τσαμπί πωλήθηκε τότε προς 1,1 εκατομμύρια γεν ή 9.000€.

Σχετικές δημοσιεύσεις