Τι έγινε τελικά με το πρόγραμμα διέξοδος του Τζιτζικώστα ? Θα υπάρξει και 2ος γύρος ή όσοι είδαν τον ”κύριο” είδαν…

Συνολικά 6.683 μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Κεντρικής Μακεδονίας, που επλήγησαν από την πανδημία του κορονοϊού και ενισχυθηκαν με μη επιστρεπτέο κεφάλαιο κίνησης από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.Υπάρχουν όμως πολλές ακόμη που δεν έτυχαν ιδιαίτερης προσοχής και περιμένουν να γίνουν πράξεις τα λόγια του Περιφερειάρχη Κου Τζιτζικώστα και για 2 ο πρόγραμμα.Πολλά ήταν τα παράπονα που ακούστηκαν για την “διέξοδο”, από πολλές επιχειρήσεις στον πρώτο γύρο..Τότε ο Κος Τζιτζικώστας απέναντι σε αυτές τις αντιδράσεις επισήμανε ότι η διαδικασία υλοποίησης του προγράμματος ήταν άψογη, τηρήθηκαν απόλυτα οι δεσμεύσεις και τα χρονοδιαγράμματα και η αξιολόγηση των επιχειρήσεων έγινε με απολύτως διαφανή τρόπο και αντικειμενικά κριτήρια: «Όπως είχαμε δεσμευτεί από τον Σεπτέμβριο που ανακοινώσαμε το πρόγραμμα, στο τέλος της χρονιάς ανακοινώνουμε και τα αποτελέσματα, ενώ άμεσα αρχίζει και η εκταμίευση των χρημάτων για τους δικαιούχους. Έχουμε 6.683 εγκρίσεις χρηματοδότησης, με βάση χρηματοδότησης τα 27,51 μόρια».
«Διανύουμε τις τελευταίες ημέρες του 2020, μιας πολύ δύσκολης χρονιάς για όλο τον κόσμο και η ευχή όλων μας είναι το 2021 να είναι τελείως διαφορετικό, να είναι καλύτερο, να είναι η χρονιά που θα ξαναβρούμε τη ζωή μας. Και πλέον έχουμε κάθε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι. Τα εμβόλια, που είναι πλέον διαθέσιμα σε όλες τις χώρες, και στην Ελλάδα, αποτελούν έναν πραγματικό θρίαμβο της επιστήμης και της ανθρωπότητας. Είναι η αρχή του τέλους της πανδημίας. Φτάνουμε στην κορυφή ενός βουνού που έπρεπε να ανέβουμε. Και όσο προχωρούν οι εμβολιασμοί, που θα θωρακίσουν την κοινωνία και τη χώρα μας, εμείς δεν εφησυχάζουμε, αλλά συνεχίζουμε τη συλλογική προσπάθεια τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα. Ο πόλεμος με αυτό τον πολύ επικίνδυνο εχθρό, δεν έχει τελειώσει ακόμα και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συνεχίζει να δίνει τη μάχη στην πρώτη γραμμή, σε όλα τα μέτωπα. Η πραγματικότητα είναι ότι δεν είχαμε ποτέ την πολυτέλεια να επιλέξουμε τις μάχες που θα δώσουμε. Δεν υπήρχε δηλαδή δίλλημα: ή την υγεία ή την οικονομία. Δώσαμε τη μάχη παντού, συντεταγμένα. Πέρα από την υγεία, που ήταν, είναι και παραμένει η κορυφαία μας προτεραιότητα, ως διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, δίνουμε έναν τεράστιο αγώνα για να στηρίξουμε την οικονομία μας, τις τοπικές επιχειρήσεις και τις θέσεις εργασίας. Μετά το πρώτο lockdown την περασμένη άνοιξη, την κακή θερινή τουριστική περίοδο, την ακύρωση της ΔΕΘ και το νέο lockdown, οι τοπικές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα ρευστότητας και βιωσιμότητας. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ήταν ο πρώτος φορέας σε όλη τη χώρα, που εξασφάλισε και αξιοποιεί ευρωπαϊκούς πόρους, για τη στήριξη των μεσαίων και μικρών επιχειρήσεων του τόπου μας, που έχουν πληγεί από τις επιπτώσεις της πανδημίας», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Φυσικά από τότε πολλές περιπτώσεις χρηματοδότησης από το παράθυρο εμφανίστηκαν και μάλιστα υπήρξαν διαμαρτυρίες από Εμπορικούς συλλόγους επιμελητήρια και άλλους φορείς πχ ραδιόφωνα κλπ.

Σίγουρα το θέμα δεν έχει κλείσει ακόμη και οι αδικημένοι περιμένουν μια καλύτερη αντιμετώπιση ,μιας και πολλοί από αυτούς είναι και ψηφοφόροι του Περιφερειάρχη..

Σχετικές δημοσιεύσεις