Τι να τρώτε για πρωινό ώστε να έχετε μια πιο υγιή καρδιά;

Πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά όργανα του ανθρώπινου σώματος. Η καρδιά συνδέεται σχεδόν με κάθε λειτουργία που γίνεται στο σώμα. Η διατροφή είναι πολύ σημαντική για την υγεία της.

Το πρωινό είναι πάντα το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, αφού είναι το πρώτο γεύμα μετά την «αποχή» του βραδινού ύπνου. Ένα πλούσιο πρωινό έχει πολλά οφέλη, αλλά για μια υγιή καρδιά θα πρέπει να κάνετε κάποιες τροποποιήσεις.

Οι τρεις παρακάτω επιλογές στο πρωινό, θα βοηθήσουν την υγεία της καρδιάς σας:

Κινόα

Πλούσιο σε πρωτεΐνη πρωινό, με το κινόα να είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, μαγνήσιο, χαλκό αλλά και πολλά άλλα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, όπως η υψηλή περιεκτικότητά της σε αντιοξειδωτικά. Μπορείτε μαζί με άλλα λαχανικά, να την προσθέσετε στο πρωινό σας.

Πληγούρι βρώμης και φρούτα

Η βρώμη μπορεί με διάφορους τρόπους να συμβάλλει στην υγεία της καρδιάς, έχοντας μεγάλη ποσότητα ινών. Τα αντιοξειδωτικά της βοηθούν στον έλεγχο των επιπέδων χοληστερόλης, που οι τιμές της είναι πολύ σημαντικές για την υγεία της καρδιάς. Κάντε την ακόμα πιο υγιεινή συνδυάζοντάς την με φρούτα. Βάλτε την σε γάλα και προσθέστε φρούτα ψιλοκομμένα. Πρόκειται για ένα γεύμα πλούσια σε πολλά θρεπτικά συστατικά.

Ξηροί καρποί, γιαούρτι και φρούτα

Το γιαούρτι μπορεί να διατηρήσει το έντερο σε καλή κατάσταση. Είναι επίσης πολύ λειτουργικό αν χρησιμοποιείται ως σνακ μέσα σε δίαιτα. Ένα υγιεινό πρωινό είναι γιαούρτι με ξηρούς καρπούς, όπως αμύγδαλα και καρύδια, τα οποία είναι πολύ σημαντικά για την υγεία της καρδιάς. Μπορείτε να προσθέσετε φρούτα και περισσότερη νοστιμιά και υγεία.

Σχετικές δημοσιεύσεις