Το θέατρο Altera Pars ανοίγει τις πόρτες του και σας περιμένει μ’ ένα πληθωρικό πρόγραμμα παραστάσεων.

Nέες παραγωγές, παιδικές παραστάσεις, επαναλήψεις πετυχημένων παραστάσεων της περσινής χρονιάς και φιλόδοξες συνεργασίες με καταξιωμένους, αλλά και νέους δημιουργούς διαμορφώνουν το πλούσιο, δυναμικό και πλουραλιστικό πρόγραμμα του θεάτρου Altera Pars: 

Παραγωγές Altera Pars:

  • NOΡΑ Το σπίτι της κούκλας, του Χ. Ίψεν σε μετάφραση και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου

Μετά την περσινή της επιτυχία και τη θερμή ανταπόκριση του κοινού, επιστρέφει για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων από 4/11 κάθε Σάββατο στις 21.00 και Κυριακή στις 20.00.

Κρατήσεις εισιτηρίων https://www.more.com/theater/nora-to-spiti-tis-kouklas/

“Νόρα. Το σπίτι της κούκλας”: Μια διαχρονική ιστορία αγάπης, προδοσίας, μυστικών και ενοχών. Μια περιπέτεια επώδυνης αυτογνωσίας και εξαντλητικής μάχης με τα ζωτικά μας ψεύδη. 

Πλάσματα του Θεού: υπόθεση Παπέν, μια πρωτότυπη σκηνική σύνθεση σε σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου.

Η αληθινή, τραγική ιστορία των αδελφών Παπέν, των δύο υπηρετριών που σκότωσαν τα αφεντικά τους διαπράττοντας ένα από τα διασημότερα και πιο αινιγματικά εγκλήματα της ιστορίας, ζωντανεύει στη σκηνή του Altera Pars.

Μια  καθηλωτική ιστορία, για τον αποκλεισμό, την αδικία, την εκδίκηση και την αγάπη που παλεύει να επουλώσει τα τραύματα που προκαλεί μια κοινωνία αδιάφορη, υποκριτική και διχαστική.  

Από τέλη Νοεμβρίου, κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 21.00 

Έξι πρόσωπα ζητούν συγγραφέα, του Λ. Πιραντέλλο σε μετάφραση και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου.

Το θέατρο Altera Pars παρουσιάζει το αριστούργημα του Λ. Πιραντέλο “Έξι πρόσωπα ζητούν συγγραφέα”, σε μια σύγχρονη, φιλόδοξη παράσταση, που αναδεικνύει το πνεύμα του πιραντελλισμού και συνδιαλέγεται τολμηρά με το σήμερα. Ψευδαίσθηση και πραγματικότητα, κωμικό και τραγικό, ηθοποιοί και θεατές αντιπαραβάλλονται και αναμετρούνται σε μια θεατρική σκηνή όπου τίποτα δεν είναι σταθερό και δεδομένο.

Από το Μάρτιο του 2024.

Στην απέναντι όχθη, μουσικοθεατρική παράσταση για τους Μικρασιάτες πρόσφυγες

Μια πρωτότυπη μουσικοθεατρική παράσταση του καλλιτεχνικού οργανισμού Altera Pars, βασισμένη σε αληθινές μαρτυρίες και ντοκουμέντα. Η παράσταση είναι αφιερωμένη στους Μικρασιάτες πρόσφυγες, τις δύσκολες, αλλά και γοητευτικές ιστορίες τους, τις γεύσεις, τις μυρωδιές και τις μελωδίες τους, που μπόλιασαν στην ελληνική κοινωνία, διαμορφώνοντας τη φυσιογνωμία της σύγχρονης Ελλάδας. Με τη Μίνα Χειμώνα και ζωντανή επί σκηνής μουσική. Σκηνοθετική επιμέλεια: Αγγελική Κοντού

Παραστάσεις για συλλόγους και σχολεία(κατόπιν συνεννόησης). 

Φιλοξενούμενες παραγωγές:

  • “ΑΜΛΕΤ/ΚΟΛΤΕΣ” από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κρήτης

To θέατρο Altera Pars υποδέχεται το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κρήτης και την παράσταση “ΑΜΛΕΤ/ΚΟΛΤΕΣ”, σε σκηνοθεσία της καλλιτεχνικής του διευθύντριας Έφης Θεοδώρου. Το έργο του διακεκριμένου Γάλλου συγγραφέα Μπερνάρ-Μαρί Κολτές «Η ημέρα των φόνων στην ιστορία του Άμλετ»(Άμλετ/Κολτές) παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και πρόκειται για διασκευή του κλασικού αριστουργήματος του Σαίξπηρ, που γράφτηκε το 1974. 

Για 8 μόνο παραστάσεις: 20-22 και 25-29  Οκτωβρίου 2023.

Κρατήσεις εισιτηρίων https://tickets.public.gr/theater/amlet/koltes/ 

  • «Αλλόκοτες» του Γιώργου Δ. Λεμπέση,  σε σκηνοθεσία Κατερίνας Παπασιδέρη

Μια πρωτότυπη, ευφάνταστη κωμωδία που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό.

Από 23 Οκτωβρίου, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00

Κρατήσεις εισιτηρίων: https://tickets.public.gr/theater/allokotes/

  • ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
  • “Το σκοτάδι είναι πράσινο”, παιδική παράσταση σε κείμενα και σκηνοθεσία της Αθηνάς Χατζηαθανασίου 

Η καλλιτεχνική εταιρία CALD παρουσιάζει μια… πράσινη ιστορία για παιδιά.

Από 22 Οκτωβρίου, κάθε Κυριακή στις 12.00 και καθημερινές για σχολεία.

Κρατήσεις εισιτηρίων: https://www.more.com/theater/children/offer/to-skotadi-einai-prasino/

  • “O Τρομάρας” του Γεώργιου Βιζυηνού, σε διασκευή-σκηνοθεσία Άννας Παπαμάρκου

 Η καλλιτεχνική εταιρεία “Λώτινος Ήλιος” παρουσιάζει το διήγημα του Γ. Βιζυηνού σε μια διασκεδαστική παράσταση για όλες τις ηλικίες. Με ζωντανή μουσική επί σκηνής.Παραστάσεις κάθε Σάββατο στις 17.00 έως 11/11. Κρατήσεις εισιτηρίων https://www.ticketservices.gr/event/theatro-altera-pars-o-tromaras/?lang=el&fbclid=IwAR0sBxDo9vzRrn-7-PVc4NMMgsEvqXQiajxASReNBHfU9kCDfej5_4RUNlAκαι τηλεφωνικά στο 2107234567 

Σχετικές δημοσιεύσεις