Το καλοκαίρι 2020 θα πετάξουν τα πρώτα υδροπλάνα στο Αιγαίο!

Με αποφασιστικότητα προχωρά ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, στην ολοκλήρωση όλων των εκκρεμοτήτων, αλλά και στην ταχύτερη ανάπτυξη του δικτύου των υδατοδρομίων στην Ελλάδα, ανοίγοντας το δρόμο για την άμεση υλοποίηση του δικτύου υδατοδρομίων.

Τέθηκαν επί τάπητος όλα τα βασικά ζητήματα που απασχολούν τον τομέα δραστηριότητας υδροπλάνων και συζητήθηκε πως μπορεί αυτό το νέο μέσο να συμβάλει καθοριστικά στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας. Το κύριο θέμα ήταν η ανάπτυξη και δημιουργία των κατάλληλων υποδομών (υδατοδρόμια) σε όλη την Ελλάδα, έτσι ώστε να παρέχουν την απαιτούμενη επιχειρησιακή υποστήριξη στα υδροπλάνα, η οποία έχει καθυστερήσει 5 χρόνια πηγαίνοντας «από συρτάρι σε συρτάρι», όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, κατά τη διάρκεια της συνάντησης ενημέρωσε τον υπουργό αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο των υδροπλάνων, την μέχρι σήμερα πορεία και παρουσίασε τη στρατηγική ανάπτυξης της Hellenic Seaplanes, η οποία έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον ξένων και εγχώριων επενδυτών προκειμένου αυτή τη φορά, η προσπάθεια να τελεσφορήσει και τα υδροπλάνα να καθιερωθούν στη χώρα μας. Ανέφερε ότι πρόκειται για επενδύσεις που λόγω του στρατηγικού τους χαρακτήρα θα δημιουργήσουν ευνοϊκό επενδυτικό περιβάλλον για την αξιοποίηση απομονωμένων περιοχών και αναμένεται να δώσει τη δυνατότητα και κίνητρα υλοποίησης τουριστικών επενδύσεων στην ευρύτερη περιοχή των υδατοδρομίων.

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι έχουν ξεκινήσει συντονισμένα από τις διευθύνσεις του υπουργείου, ενέργειες για την εξάλειψη των γραφειοκρατικών εμποδίων καθώς και την βελτίωση του νομικού πλαισίου το οποίο δεν είναι φιλικό στις ιδιωτικές επενδύσεις. Ανάφερε σχετικά «Η ανάπτυξη ενός δικτύου υδατοδρομίων είναι ένα εγχείρημα εθνικής σημασίας, η διαμόρφωση και υλοποίηση αυτής της νέας εθνικής μεταφορικής υποδομής έχει ήδη ξεκινήσει και αποτελεί λύση στα προβλήματα της σύνδεσης των παράκτιων περιοχών της χώρας μας. Τα υδροπλάνα μπορούν να δώσουν ώθηση στα νησιά, να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και να κάνουν πιο εύκολη τη σύνδεση της ηπειρωτικής χώρας με δύσκολους συγκοινωνιακά προορισμούς» επίσης ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε «ως υπουργείο και ως κυβέρνηση στηρίζουμε όλες τις επενδυτικές πρωτοβουλίες στον τομέα των υδροπλάνων ο οποίος μπορεί να εξελιχθεί σε μοχλό ανάπτυξης για την Ελλάδα, καθώς τα οφέλη από τη λειτουργία τους είναι πολλαπλασιαστικά, οι προοπτικές ανάπτυξης τεράστιες και η επίδρασή τους εκτείνεται σε ευρύ φάσμα κοινωνικών και οικονομικών δραστηριοτήτων».

Καταλήγοντας επισήμανε πως «τα υδροπλάνα θα αποτελέσουν ένα νέο αλλά και βασικό πυλώνα της συγκοινωνιακής συνέχειας του νησιωτικού μας χώρου. Η στήριξη του αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την αξιοποίηση των αναπτυξιακών δυνατοτήτων της χώρας μας»

Αυτό το καλοκαίρι πιστεύουμε θα είναι το τελευταίο χωρίς υδροπλάνα και εκφράζουμε την αισιοδοξία μας ότι ο τομέας των Υδροπλάνων και των Υδατοδρομίων με την αποφασιστικότητα της νέας κυβέρνησης μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης και ενισχύει τις ελπίδες μας για την σύντομη έναρξη του πτητικού μας έργου. Η Ελλάδα, ως πολυνησιακή χώρα, θα ωφεληθεί από τη λειτουργία των υδροπλάνων αφού με την ευελιξία τους μπορούν να γίνουν ο συνδετικός κρίκος, που λείπει από το υφιστάμενο συγκοινωνιακό δίκτυο, ώστε να εξασφαλίζεται η ποιοτικότερη και ευκολότερη προσβασιμότητα των τουριστών στα νησιά- προορισμούς τους.

Η τουριστική αγορά θα διευρυνθεί καθώς οι τουρίστες θα μπορούν με ένα καινοτόμο τρόπο να επισκέπτονται περισσότερα νησιά καθιστώντας ακόμη πιο ελκυστικό το πακέτο των διακοπών τους. Ειδικά για τα μικρά και απομονωμένα νησιά η αξιόπιστη προσβασιμότητα, που θα παρέχεται με τις πτήσεις των Υδροπλάνων, θα είναι καταλυτική για την προσέλκυση τουριστών υψηλού οικονομικού επιπέδου που επιθυμούν εναλλακτικές διακοπές. Ο τουρισμός αποτελεί τη βαριά βιομηχανία της Ελλάδας και χρειάζεται προσθήκες «χρηστικών εργαλείων» σαν τα υδροπλάνα που θα συνεισφέρουν στην περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη.

Να θυμίσουμε πως  το 2015 ο ΟΛΑ είχε προκηρύξει ανοιχτό διαγωνισμό, προς αναζήτηση φορέα που θα αναλάμβανε την κατασκευή, αδειοδότηση και λειτουργία δύο υδατοδρομίων, στο λιμάνι Αλεξαδρούπολης και στο λιμάνι της Καμαριώτισσας στη Σαμοθράκη.

Κάτι που φυσικά απέβη άκαρπο μιας και καμία εταιρεία τότε δεν είχε δηλώσει εμδιαφέρον.

Σχετικές δημοσιεύσεις