Το κλίμα ήδη μυρίζει εκλογές, η Νέα Δημοκρατία θα είναι πρώτη και αυτοδύναμη

Αναφορά στις επερχόμενες εκλογές έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την περιοδεία του το πρωί του Σαββάτου στην Καλλιθέα.

«Το κλίμα ήδη μυρίζει εκλογές. Και δικαιολογημένα, θα έλεγα, καθώς μπαίνουμε πια στην τελική ευθεία για τις εκλογές του 2023, που θα φέρουν και πάλι τη Νέα Δημοκρατία πρώτη και αυτοδύναμη» ήταν η χαρακτηριστική φράση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Και είμαι σίγουρος, φίλες και φίλοι, ότι ο ελληνικός λαός θα μας εμπιστευτεί και πάλι, διότι ήμασταν συνεπείς στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις και διότι κρατήσαμε σταθερό το τιμόνι του σκάφους της πατρίδας μας σε πολύ ταραγμένα νερά» πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφού ευχαρίστησε τους συγκεντρωμένους για τη στήριξη που δίνουν στη «μεγάλη μας παράταξη, τη Νέα Δημοκρατία.Remaining Time-0:00FullscreenMute

Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως όταν είχε επισκεφθεί την Καλλιθέα πριν τις εκλογές του 2019 «είχα δεσμευτεί για κάποια πολύ συγκεκριμένα πράγματα: θα μειώσουμε τους φόρους και τους μειώσαμε. Θα δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας και τις δημιουργήσαμε. Θα φέρουμε ξένες επενδύσεις και τις φέραμε. Θα κάνουμε την πατρίδα μας πιο ισχυρή και πιο ασφαλή απέναντι στις προκλήσεις των γειτόνων μας και το κάναμε. Η Ελλάδα σήμερα είναι πολύ πιο ισχυρή απ’ ό,τι ήταν πριν από τέσσερα χρόνια».

Δεσμεύτηκε, μάλιστα, ότι η κυβέρνηση της ΝΔ θα συνεχίζει να στηρίζει τους πολίτες: «Όπως στηρίξαμε την κοινωνία στην πανδημία και πληρώσαμε τους μισθούς όλων των εργαζομένων των καταστημάτων που έκλεισαν και στηρίξαμε τις επιχειρήσεις με επιστρεπτέα προκαταβολή, το ίδιο κάνουμε και τώρα εν μέσω αυτής της πρωτοφανούς ενεργειακής κρίσης. Το γνωρίζετε όλοι σας, κάθε φορά που παίρνετε τον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος βλέπετε τι θα πληρώνατε αν δεν υπήρχε η κρατική επιδότηση και τι πληρώνετε τώρα. Επειδή ακριβώς το κράτος σπεύδει και στηρίζει κάθε Ελληνίδα, κάθε Έλληνα, κάθε επιχειρηματία, είτε είναι μεγάλος είτε είναι μικρός. Και θα εξακολουθούμε να το κάνουμε».

Όπως υπογράμισε «από 1/1/2023, οι συνταξιούχοι θα δουν για πρώτη φορά αύξηση κοντά στο 8% στις συντάξεις τους. Η εισφορά αλληλεγγύης, αυτός ο μνημονιακός φόρος που έρχεται από το παρελθόν, θα καταργηθεί οριστικά για όλους. Και τώρα, πριν από τις γιορτές, παραπάνω από 1 εκατομμύριο ευάλωτοι συμπολίτες μας θα πάρουν ένα έκτακτο βοήθημα 250 ευρώ, το οποίο έρχεται να προστεθεί σε όλο το πλαίσιο στήριξης, το οποίο έχουμε δρομολογήσει για την κοινωνία από τότε που ξέσπασε αυτή η μεγάλη κρίση».

Δεν έλειψαν, μάλιστα, τα «καρφιά» προς τον ΣΥΡΙΖΑ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να παρατηρεί ότι «ο προοδευτισμός και η κοινωνική ευαισθησία πρέπει να αποδεικνύονται στην πράξη και όχι στα λόγια. Και αναρωτιέμαι πόσο προοδευτικοί και πόσο ευαίσθητοι ήταν όλοι αυτοί που μόνο φόρους αύξαναν και διέλυσαν τη μεσαία τάξη. Αύξησαν την ανεργία και επιβάρυναν τελικά τους πιο αδύναμους».

Σχετικές δημοσιεύσεις