Το μωρό που είχε 0% πιθανότητες να επιζήσει γιόρτασε τα πρώτα του γενέθλια

Ο μικρός Richard Scott William Hutchinson πήγε ενάντια στις πιθανότητες. Έχει γίνει το πιο πρόωρο μωρό στον κόσμο που έχει επιβιώσει. Πριν λίγες ημέρες γιόρτασε τα πρώτα του γενέθλια, ενώ είχε 0% πιθανότητες να ζήσει πριν από έναν χρόνο.

Γεννήθηκε στις 5 Ιουνίου του 2020, 131 ημέρες πιο πρόωρα και ζύγιζε μόλις 400 γραμμάρια, σύμφωνα με ανακοίνωση που έκανε το Guinness World Records.

Οι γονείς του μπορούσαν να τον κρατήσουν στην παλάμη του ενός χεριού τους. Πέρασε τους πρώτους 7 μήνες της ζωής του σε θάλαμο εντατικής θεραπείας στο νοσοκομείο της Μινεάπολη.

«Όταν ο Rick και η Beth έκαναν προγεννητική συμβουλευτική για το τι να περιμένουν με ένα μωρό που γεννήθηκε τόσο πρόωρα, τους δόθηκε 0% πιθανότητα επιβίωσης» δήλωσε η Δρ. Stacy Kern, νεογνολόγος του νοσοκομείου.

Αλλά παρά τις μηδαμινές πιθανότητες, ο Richard πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο τον περασμένο Δεκέμβριο και κατάφερε να γιορτάσει τα πρώτα του γενέθλια, παίρνοντας και την αναγνώριση από το βιβλίο Guinness, ως το πιο πρόωρο μωρό που επέζησε.

Προηγούμενος κάτοχος του τίτλου ήταν ο James Elgin Gill, που γεννήθηκε 128 ημέρες πρόωρα στην Οτάβα του Καναδά το 1987. «Δεν μοιάζει αληθινό. Είμαστε ακόμα έκπληκτοι, αλλά είμαστε και πολύ χαρούμενοι. Μοιραζόμαστε την ιστορία για να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο για τις πρόωρες γεννήσεις», δήλωσε η Beth. «Είναι ένα χαρούμενο μωρό. Πάντα έχει ένα χαμόγελο στο αξιολάτρευτο πρόσωπό του. Με τα μπλε μάτια του με ‘καταφέρνει’ κάθε φορά» συμπλήρωσε.

Ο COVID δεν βοήθησε καθόλου τους γονείς του, που επί 7 μήνες δεν μπορούσαν να μείνουν μαζί του ούτε μια νύχτα στο νοσοκομείο. Ωστόσο περπατούσαν κάθε μέρα περισσότερο από μια ώρα από το σπίτι στο νοσοκομείο, για να τον βλέπουν να γίνεται όλο και πιο δυνατός.

«Πιστώνω την θαυματουργή επιβίωσή του στους υπέροχους γονείς του, που ήταν εκεί σε κάθε βήμα του δρόμου, αλλά και σε ολόκληρη την ομάδα νεογνολογίας του νοσοκομείου Children Minnesota» δήλωσε η Δρ. Kern.

Ο Richard πήρε εξιτήριο τελικά τον Δεκέμβριο, αν και συνέχιζε να χρησιμοποιεί οξυγόνο, παλμικό οξύμετρο και αντλία για να τρέφεται. «Προσπαθούμε να τα αφαιρέσουμε σιγά σιγά αλλά χρειάζεται χρόνο. Έχει διανύσει πολύ δρόμο και πάει καταπληκτικά» δήλωσε η μητέρα του Beth.

Σχετικές δημοσιεύσεις