Το πανεπιστήμιο Columbia προσφέρει δωρεάν σπουδές σε πρόσφυγες

Το νεοϋορκέζικο πανεπιστήμιο Columbia θα υποδεχθεί ως και 30 πρόσφυγες στις τάξεις των φοιτητών του και να καλύψει εξ ολοκλήρου τα κόστη της φοίτησης και της φιλοξενίας τους, ανακοίνωσε η διοίκησή του χθες Τετάρτη.

Το πρόγραμμα αποτελεί παράταση εταιρικών πρωτοβουλιών κοινωνικής ευθύνης του 2016 και χάρη σε αυτό επτά Σύροι φοιτητές έχουν ήδη ενταχθεί στο φημισμένο ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Επιλέξιμοι είναι άνθρωποι που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη χώρα καταγωγής τους πριν από τουλάχιστον δύο χρόνια αλλά όχι πριν από περισσότερα από δύο χρόνια, και οι σπουδές των οποίων σε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα διακόπηκαν εξαιτίας παραγόντων εκτός του δικού τους ελέγχου (ένοπλες συρράξεις, φυσικές καταστροφές…)

Θα μπορούν να είναι υποψήφιοι για σπουδές σε όλες τις σχολές και σε όλους τους κύκλους, ανάλογα με το προφίλ τους.

Για τη χρηματοδότηση των σπουδών των προσφύγων θα εκταμιευθεί κονδύλι ύψους 6 εκατομμυρίων δολαρίων, διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια εκπρόσωπος του πανεπιστημίου.

Οι φοιτητές θα μπορούν επίσης να ωφεληθούν από βοήθεια πέραν της καθεαυτό εκπαιδευτικής αποστολής του που προσφέρει το πανεπιστήμιο αλλά και σπουδαστές του.

Οι πρώτοι νέοι φοιτητές του προγράμματος θα επιλεγούν το 2020.

Το 2019, το ετήσιο κόστος των διδάκτρων για σπουδές γενικής κατεύθυνσης (general studies) σε αμερικανικά πανεπιστήμια ανερχόταν σε περίπου 80.000 δολάρια, συνυπολογιζομένου του κόστους στέγασης και των τρεχόντων εξόδων.

Σχετικές δημοσιεύσεις