Το πρόβλημα στο πλανήτη μας που θα αλλάξει τον κόσμο όπως τον ξέρουμε

Η πανδημία του κορωνοϊού μας έδωσε μια δυνατή γεύση πως μπορούν να ανατραπούν τα πάντα χωρίς να το περιμένουμε. Όμως οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για το πολύ κοντινό μέλλον αφού προβλέπουν πως η έλλειψη νερού παγκοσμίως θα ανατρέψει τον κόσμο όπως τον γνωρίζουμε.

Σύμφωνα με το Water Peace Security η σημαντική μείωση των αποθεμάτων νερού κυρίως στην Ασία και την Αφρική θα αυξήσει τις προσφυγικές ροές προς τη Δύση, τις πολεμικές συρράξεις και τις πανδημίες παγκοσμίως.

Εκτός από τη μείωση της ποσότητας νερού, έχει παρατηρηθεί και υποβάθμιση της ποιότητος νερού με αποτέλεσμα να κινδυνεύει μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού, στο πλανητή μας.

Οι περιοχές με το μεγαλύτερο πρόβλημα βρίσκονται στη Κεντρική Ασία, τη Νότια Αφρική, την Ωκεανία αλλά και χώρες της Ευρώπης όπως την Ιταλία και την Ισπανία.

Οι ειδικοί προβλέπουν ότι οι επόμενοι πόλεμοι θα ξεκινήσουν για την διαχείριση των υδάτινων πόρων, θα προκύψουν πολλές εμφύλιες συρράξεις εξαιτίας της άνισης κατανομής του νερού.

Ενώ αυξάνεται ο κίνδυνος να εκδηλωθούν πανδημίες αφού η συσσώρευση του πληθυσμού σε μικρότερη έκταση βοήθαει στη εξάπλωση ασθενειών, που σε άλλες περιπτώσεις θα μπορούσαν να ανατραπούν.

Σχετικές δημοσιεύσεις