Το πρώτο αυτοκίνητο που έκανε πτήση 35 λεπτών

Το μέλλον είναι εδώ. Πόσες φορές έχουμε δει ταινίες με ιπτάμενα αυτοκίνητα και αναρωτιόμαστε πότε θα συμβεί κάτι τέτοιο; Δεν είναι μακριά μάλλον.

Το AirCar είναι και αεροσκάφος και αυτοκίνητο. Στις 28 Ιουνίου ολοκλήρωσε με επιτυχία μια πτήση 35 λεπτών από το διεθνές αεροδρόμιο της Νίτρα προς το διεθνές αεροδρόμιο της Μπρατισλάβα της Σλοβακίας.

Το αυτοκίνητο είναι πραγματικό transformer. Χρειάζεται 2 λεπτά και 15 δευτερόλεπτα για να μεταμορφωθεί σε αεροπλάνο, χρόνος που θεωρείται αρκετά γρήγορος. Σε αντίθεση με τα drone ταξί, το AirCar δεν μπορεί να προσγειωθεί κατακόρυφα και προς το παρόν χρειάζεται αεροδιάδρομο.

Ο δημιουργός του Stefan Klein, υποστηρίζει πως το ιπτάμενο αυτοκίνητο μπορεί να διανύσει έως και 1.000 χιλιόμετρα σε ύψος 2.500 μέτρων, με το μέχρι στιγμής ρεκόρ του να είναι 40 ώρες σε πτήση.

Ο κινητήρας του είναι γνωστής γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας και λειτουργεί με βενζίνη. Όταν προσγειωθεί θέλει ξανά 2 λεπτά και 15 δευτερόλεπτα για να μεταμορφωθεί πάλι σε αυτοκίνητο. Μπορεί να μεταφέρει δυο άτομα με συνολικό βάρος 200 κιλών.

Η εταιρεία Klein Vision ισχυρίζεται πως θα αποζητήσει μερίδιο της αγοράς αεροσκαφών και όχι από αυτήν των αυτοκινήτων. Η Morgan Stanley εκτιμά πως τα επόμενα 20 χρόνια, η αγορά των ιπτάμενων αυτοκινήτων θα έχει αξία άνω του ενός τρισεκατομμυρίου δολαρίων.

Σχετικές δημοσιεύσεις