Το πρώτο ρομπότ Iron Man θα σώζει ανθρώπους

Τα τελευταία χρόνια διάφοροι ερευνητές και εφευρέτες έχουν δημιουργήσει στολές που θυμίζουν αυτή του Iron Man επιτρέποντας στον χρήστη τους να πραγματοποιεί πτήσεις σε διάφορα ύψη και αποστάσεις.

Ερευνητές του Ινστιτούτου Τεχνολογίας IIT στη ιταλιική πόλη Τζένοα αποφάσισαν να κατασκευάσουν ένα ρομπότ με τις ικανότητες του Iron Man που να πραγματοποιεί το ίδιο είδος αποστολών με τον σούπερ ήρωα.

Το iRon Cub είναι προϊόν πολύχρονων προσπαθειών ανάπτυξης της τεχνολογίας που ενσωματώνει. Το ρομπότ μπορεί να πετά χάρις σε ένα σύστημα πυραυλικής προώθησης παρόμοιο με αυτό της στολής του Iron Man.

Το ρομπότ δημιουργήθηκε για να εκτελεί αποστολές έρευνας και διάσωσης σε σημεία που έχει συμβεί κάποια καταστροφή ή σε κάποιο δύσβατο σημείο όπου κινδυνεύουν άνθρωποι αλλά δεν μπορεί να φτάσουν εκεί σωστικά συνεργεία αλλά ούτε καν κάποια drones.

Αφού το ρομπότ προσγειωθεί σε ένα σημείο καταστροφής μπορεί να περπατήσει για να φτάσει εκεί που υπάρχουν άνθρωποι.

Μπορεί επίσης να συρθεί μέσα σε ερείπια για να φτάσει σε εγκλωβισμένους ενώ μπορεί επίσης να πιάνει διάφορα αντικείμενα, να απομακρύνει εμπόδια, μπάζα κλπ.

Το ρομπότ λειτουργεί με τηλεχειρισμό και έτσι μπορεί κάποιος να το στέλνει και να το ελέγχει από μεγάλες αποστάσεις. Φυσικά το ρομπότ μπορεί να έχει και άλλες εφαρμογές εκτός της έρευνας και διάσωσης και αναμένεται πιθανώς να δοκιμασθεί και σε στρατιωτικού χαρακτήρα αποστολές αλλά είναι από τις ελάχιστες φορές που δημιουργείται μια προηγμένη τεχνολογία για μη στρατιωτικούς σκοπούς και θα μεταπηδήσει στη συνέχεια στον στρατό ενώ συνήθως συμβαίνει το αντίθετο.

Σχετικές δημοσιεύσεις