Το ταπεινό όσπριο που είναι φάρμακο για τον οργανισμό μας

Έχεις το πλεονέκτημα να μπορείς να τα μαγειρέψεις όπως θέλεις.. Τα ταπεινά ρεβύθια που οι νέες γενιές σνομπάρουν επιδεικτικά είναι ένας διατροφικός θησαυρός που πρέπει να τον έχουμε σε εβδομαδιαία συχνότητα στο τραπέζι μας. Θες ρεβυθάδα, φαλάφελ, τα θες στο φούρνο ή χούμους, όπως και να τα μαγειρέψεις μόνο κερδισμένος θα βγεις.

Πρώτο πλεονέκτηκα η υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτείνη. Μπορεί επάξια να αντικαταστήσει το κρέας.

Μια κούπα ρεβίθια, έχει 269 θερμίδες(χωρίς τις θερμίδες από πιθανή χρήση λαδιού), μεγάλη περιεκτικότητα σε μαγγάνιο (74% της ημερήσια πρόσληψης), φυλλικό οξύ (71% της ημερήσιας πρόσληψης) και χαλκό (64% της ημερήσιας πρόσληψης).

Θες και άλλα;

Ρυθμίζει το αίσθημα της πείνας που νιώθουμε καθώς προσφέρει υψηλό αίσθημα κορεσμού.

Σε μελέτες που έγιναν αποδείχθηκε ότι η κατανάλωση ρεβυθιών μειώνει το αίσθημα της πείνας μέχρι και 70%.

Έχει βρεθεί ότι μειώνει το κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη και καρδιαγγειακών παθήσεων. 

Τόσο ο χαμηλός γλυκαιμικός δείκτης των ρεβιθιών όσο και oι φυτικές ίνες και οι πρωτεΐνες που περιέχουν τα καθιστούν σύμμαχο στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα. Μετά από 12 εβδομάδες κατανάλωσης ρεβυθιών, διαβητικοί είδαν να μειώνεται το ποσοστό ινσουλίνης στο αίμα τους.

Βοηθούν στην πρόληψη του καρκίνου του εντέρου, ενώ βοηθάει και σε χρόνιες ασθένειες όπως αρτηριακή πίεση και αίσθηση ιλίγγων.

Τέλος μειώνουν τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων και την LDL (κακή) χοληστερόλη.

Σχετικές δημοσιεύσεις