«Τρέχει» η αξιολόγηση των αιτήσεων για μονάδες φαρμακευτικής κάνναβης

Εντατικοποιήθηκε και συνεχίζεται η αξιολόγηση υποβληθεισών αιτήσεων για έγκριση εγκατάστασης μονάδων καλλιέργειας και παραγωγής τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων από το σύνολο των 129 φακέλων έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση ήδη των 125 φακέλων, δηαλδή του 85%.

«Οι σχετικές επενδύσεις αναμένεται να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της οικονομίας, κυρίως σε περιφερειακό επίπεδο, με δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και πολλαπλασιαστικά οφέλη στις τοπικές δορυφορικές δραστηριότητες άλλων τομέων της περιοχής. Επιπλέον, με τις επενδύσεις αυτές σε έναν τομέα αιχμής, όπως είναι η φαρμακοβιομηχανία, θα υπάρξουν οικονομικά οφέλη για το κράτος από τις εξαγωγές τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης και τη φορολογία των οικονομικών δραστηριοτήτων του κλάδου». Αυτό σημείωνεται στο ενημερωτικό σημείωμα με τον απολογισμό του έργου του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων κατά το α’ εξάμηνο της κυβερνητικής θητείας, όπως παρουσιάστηκε στη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου στο Μέγαρο Μαξίμου προ ημερών.

4 νεές άδειες

Στο μεταξύ στο πλαίσιο του υψηλού ενδιαφέροντος που υπάρχει για επενδύσεις στην καλλιέργεια, επεξεργασία, μεταποίηση και παραγωγή τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης, χορηγήθηκαν, στην εκπνοή του 2019 – την τελευταία μέρα, σύμφωνα με τη σχετική ανάρτηση που έγινε στη Διαύγεια – 4 νέες άδειες.

Συγκεκριμένα από τα συναρμόδια υπουργεία, χορηγήθηκε ενιαία έγκριση εγκατάστασης διάρκειας πέντε ετών, σε ενιαίο γήπεδο συνολικής έκτασης 55 στρεμμάτων, στην εταιρεία με την επωνυμία «THE HOLY CANN ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΝΝΑΒΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ». Η επένδυση θα πραγματοποιηθεί στη θέση «ΧΑΡΑΪΝΤΙΝΗ», στη Θήβα Βοιωτίας. Η μονάδα θα παράγει τελικά προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης.

Για τον ίδιο σκοπό δόθηκε άδεια εγκατάστασης διάρκειας πέντε ετών στην εταιρεία με την επωνυμία «HIPPOCRATES MEDICAL CANNABIS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε.», σε έκταση 44,85130 στρεμμάτων, στη θέση «ΣΑΡΑΚΙΝΑ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ 1973, ΜΠΕΝΤΑ», της Καλαμπάκας, στα Μετέωρα.

Επίσης χορηγήθηκε ενιαία έγκριση εγκατάστασης διάρκειας 5 ετών στην εταιρεία «CROCUS FLORA – Αγροκαλλιεργητική Ανώνυμη Αγροτική Εταιρεία» με διακριτικό τίτλο «CROCUS FLORA Α.Ε.», εντός ενιαίας έκτασης 31,90972 στρεμμάτων που βρίσκεται στη θέση Τατάρκα, «Αγροτεμάχια 630 και 414Α, Κροκίου» στο δήμο Αλμυρού στη Μαγνησία.

Τέλος, χορηγήθηκε ενιαία έγκριση εγκατάστασης διάρκειας 5 ετών στην εταιρεία με την επωνυμία «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΗ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΚΑΝΝΑΒΗ ΑΕ» εντός ενιαίας έκτασης 66,25338 στρεμμάτων, που βρίσκεται στο αγροτεμάχιο αναδασμού 34, στη θέση «Βυθιστιά» Γρανιτσέϊκων Πύργου, Ηλείας.

Σχετικές δημοσιεύσεις