Τρίγωνα Πανοράματος – Το γλυκό «σήμα κατατεθέν» της Θεσσαλονίκης

Η ιστορία “Τρίγωνα Πανοράματος” καλά κρατεί για περισσότερο από μισό αιώνα. Οι Θεσσαλονικείς, ειδικά τις Κυριακές, ανηφορίζουν στο Πανόραμα (βόρειο προάστιο της Θεσσαλονίκης) για να απολαύσουν το εξαιρετικό γλυκό. Οι επισκέπτες της πόλης έρχονται … ενημερωμένοι και τα αναζητούν, για να απολαύσουν την μοναδική τους γλύκα με το τραγανό τους φύλλο και την υπέροχη κρέμα. Θα σας μείνουν αξέχαστα!

Ήταν τα δύσκολα χρόνια λίγο μετά τον πόλεμο, όταν ο Γιάννης Ελενίδης είχε μια ιδέα που έμελλε να αλλάξει τα δεδομένα στη γεύση.

Μοιράζοντας γάλα μέχρι τότε και φτιάχνοντας ρυζόγαλα και κρέμες που κέρδισαν την αγάπη του κόσμου, προχώρησε ένα βήμα παραπάνω: Ξεκίνησε, το 1956, να φτιάχνει γλυκίσματα από φύλλο κρούστας που τα γέμιζε με κρέμα δικής του έμπνευσης. Το φύλλο ήταν χειροποίητο, τα υλικά διαλεχτά, η συνταγή μοναδική και ο Γιάννης Ελενίδης πρόσθεσε το μεράκι του δημιουργώντας το τρίγωνο που αγαπήθηκε απ’ όλους και απέκτησε φήμη που σύντομα ταξίδεψε σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Ήταν το γλυκό που έμελλε να μείνει στην ιστορία σαν τρίγωνο Ελενίδη, χάρη στο δημιουργό του και αργότερα να γίνει γνωστό ως τρίγωνο Πανοράματος παίρνοντας το όνομα της περιοχής. Αυτά τα τρίγωνα, με την ίδια ποιότητα και φτιαγμένα με την ίδια συνταγή και πάντα με αγνά και διαλεγμένα υλικά, θα τα βρείτε, ακόμη και σήμερα, στα καταστήματα όπου ο Βαγγέλης και ο Κώστας, τα παιδιά του Γιάννη Ελενίδη, συνεχίζουν την οικογενειακή παράδοση κρατώντας επτασφράγιστο το μυστικό που κάνει τα τρίγωνα στο κόκκινο κουτί να ξεχωρίζουν.

Σχετικές δημοσιεύσεις