Τραγωδία στα Τέμπη – Στους 57 οι νεκροί – 56 αγνοούμενοι έχουν δηλωθεί στην ΕΛΑΣ

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Πολιτικής Προστασίας, η επιχείρηση θα συνεχιστεί μέχρι και αύριο ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το μεσημέρι. Τα κομμάτια του συρμού είναι άμορφες μάζες, ενώ οι σοροί που ανασύρθηκαν μπορούν να ταυτοποιηθούν μόνο μέσω DNA.

Παράλληλα, συνεχίζεται η ταυτοποίηση των σορών με DNA. Έως τώρα έχουν ληφθεί 55 δείγματα από σορούς, 52 δείγματα από συγγενείς και 26 δείγματα από ανθρώπινα μέλη. Στην ταυτοποίηση βοηθούν τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛΑΣ. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 24 ταυτοποιήσεις σορών, ενώ γίνονται προσπάθειες για να ολοκληρωθεί αύριο.

Η παράδοση των σορών στους συγγενείς θα γίνει μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Στο μεταξύ έχει ξεκινήσει η ενημέρωση των οικογενειών για τις σορούς που ταυτοποιήθηκαν. Ενημερώθηκαν οι πρώτες 4 οικογένειες.

Απόφαση να μην δουν οι συγγενείς τους νεκρούς

«Η απόφαση είναι να μην δουν, να μην έρθουν σε επαφή οι συγγενείς με τους ανθρώπους που δεν ζουν πια, για να είναι λιγότερο ψυχοφθόρο για εκείνους», επεσήμανε.

Τις επόμενες ώρες αναμένονται τα πρώτα αποτελέσματα από τη διαδικασία ταυτοποίησης με DNA, που γίνεται σε συνεργασία με τα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σχετικές δημοσιεύσεις