Τροφές που καταστρέφουν το έντερο και που οι διαιτολόγοι συνιστούν να κόψετε αμέσως

Aλλαντικά

Γεμάτα με ανθυγιεινά πρόσθετα, συντηρητικά και υψηλά επίπεδα νατρίου, αυτά τα κρέατα μπορούν να επηρεάσουν την υγεία του εντέρου και να οδηγήσουν σε φούσκωμα και φλεγμονή. Επιπλέον, η υψηλή περιεκτικότητά τους σε κορεσμένα λιπαρά έχει συνδεθεί με αυξημένη εναπόθεση λίπους στην κοιλιά και αύξηση βάρους.

Δημητριακά με τεχνητά γλυκαντικά

Τα δημητριακά με τεχνητά γλυκαντικά μπορεί να φαίνονται ως μια πιο υγιεινή επιλογή, αλλά μπορεί να είναι επιζήμια για την υγεία του εντέρου και να εμποδίσουν τις προσπάθειες μείωσης του λίπους στην κοιλιά μέχρι το καλοκαίρι. Περιέχουν συχνά ζάχαρη και τεχνητές γλυκαντικές ουσίες και αλκοόλες ζάχαρης όπως η ερυθριτόλη που μπορεί να διαταράξουν το έντερο. 

Γιαουρτογλυκά και άλλα γιαούρτια με ζάχαρη

Τα ζαχαρούχα γιαούρτια, μπορεί να υπονομεύσουν τις προσπάθειες μείωσης του λίπους στην κοιλιά. Φορτωμένα με πρόσθετα σάκχαρα και τεχνητά συστατικά, αυτά τα γιαούρτια που παράγονται στο εμπόριο μπορούν να διαταράξουν την υγεία του εντέρου σας και να προκαλέσουν φούσκωμα, φλεγμονή και αύξηση βάρους γύρω από τη μέση σας.

Όσο για την υγεία του εντέρου, πολλά αρωματικά γιαούρτια δεν παρέχουν αρκετές φυτικές ίνες, οι οποίες είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση ενός υγιούς εντέρου και την αίσθηση κορεσμού.

Μπαρες

Πολλές γκρανόλες που αγοράζονται από το κατάστημα είναι γεμάτες με πρόσθετα σάκχαρα, ανθυγιεινά λίπη και συστατικά πλούσια σε θερμίδες, όπως ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα. Οι μπάρες περιέχουν συχνά συμπυκνωμένες μορφές ζάχαρης όπως σιρόπια και αποξηραμένα φρούτα, συμβάλλοντας στην υπερφόρτωση ζάχαρης και του σχετικού εντέρου ζητήματα υγείας. 

Σχετικές δημοσιεύσεις