Υπεγράφη η άδεια ίδρυσης του Υδατοδρομίου Ίου, του πρώτου υδατοδρομίου στις Κυκλάδες

Ολοκληρώθηκαν επιτυχώς οι έλεγχοι για την άδεια ίδρυσης του Υδατοδρομίου Ίου και ήδη ξεκίνησε, με υπογραφή του αρμόδιου υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννη Κεφαλογιάννη, η έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ).

   Η άδεια ίδρυσης θα ανήκει στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ίου, το οποίο είχε ορίσει ως ανάδοχο για την αδειοδότηση του υδατοδρομίου, την εταιρεία «Ελληνικά Υδατοδρόμια». Σύμφωνα με την εταιρεία, προχωράει παράλληλα η υλοποίηση της σημαντικότατης πρωτοβουλίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, να δημιουργηθούν τριάντα υδατοδρόμια σε νησιά των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων.

   Υπάρχουν εξαιρετικές προοπτικές για την λειτουργία των υδροπλάνων στο Νότιο Αιγαίο, καθώς με τις πτήσεις τους θα προσθέσουν ένα ευέλικτο και ασφαλή τρόπο πρόσβασης των τουριστών στα νησιά, αλλά και μετακίνησής τους από νησί σε νησί κατά την διάρκεια των διακοπών τους.

   Ο δήμαρχος Ίου, Γκίκας Γκίκας, με αφορμή την έκδοση άδειας ίδρυσης του Υδατοδρομίου Ίου, του πρώτου υδατοδρομίου στις Κυκλάδες, δήλωσε: «Η αδειοδότηση του Υδατοδρομίου Ίου, δημιουργεί μια πρωτοποριακή πύλη εισόδου στο νησί μας, που θα βοηθήσει κομβικά στην ανάπτυξη του ποιοτικού τουρισμού, αλλά και στην εξυπηρέτηση των μετακινήσεων των μόνιμων κατοίκων της Ίου προς τα μεγάλα αστικά και περιφερειακά κέντρα και μάλιστα σε δωδεκάμηνη βάση. Επίσης με τη λειτουργία του υδατοδρομίου, θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας που προβλέπεται να καλυφθούν από ντόπιους κατοίκους, με όλα τα θετικά που αυτό συνεπάγεται για το νησί μας».

   Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της εταιρείας «Ελληνικά Υδατοδρόμια», Τάσος Γκόβας, τόνισε: «Το υδροπλάνο, με τα μοναδικά κατασκευαστικά του χαρακτηριστικά, αποτελεί ιδεωδώς ευέλικτο μέσο μεταφοράς, κατάλληλο για νησιωτικές Περιφέρειες με πολλά και διάσπαρτα νησιά όπως του Νοτίου Αιγαίου. Ειδικά δε για νησιά που δεν διαθέτουν αεροδρόμιο, όπως είναι η Ίος, η πολυχρηστικότητα του υδροπλάνου θα αποτελέσει μια συγκοινωνιακή υπηρεσία «πνοής», που θα βελτιώσει σημαντικά τις τοπικές οικονομίες και την ποιότητα ζωής των κατοίκων τους. Επίσης, η λειτουργία των υδατοδρομίων στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, θα αυξήσει το εύρος των συνδυασμένων μεταφορών, ώστε σε συνεργασία με ακτοπλοϊκές και αεροπορικές εταιρείες, να εξασφαλίζεται η βέλτιστη εξυπηρέτηση τουριστών και μόνιμων κατοίκων».

Σχετικές δημοσιεύσεις