Υπογράφηκε η σύμβαση για το νέο κτίριο αθλητικών δραστηριοτήτων στον Δρυμό

Υπογράφηκε η σύμβαση για το νέο κτίριο αθλητικών δραστηριοτήτων στον ΔρυμόΈνα νέο σύγχρονο κτίριο αθλητικών δραστηριοτήτων, το οποίο θα φιλοξενεί συνοδευτικές λειτουργίες ως προς το υφιστάμενο κλειστό γυμναστήριο της περιοχής, πρόκειται να κατασκευαστεί στον Δρυμό.

Οι εργασίες για την κατασκευή του νέου κτιρίου θα αρχίσουν πολύ άμεσα, καθώς σήμερα το μεσημέρι ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Παντελής Τσακίρης υπέγραψε τη σύμβαση ανάθεσης του έργου, ύψους άνω των 780.000 ευρώ. Η υπογραφή της σύμβασης πραγματοποιήθηκε παρουσία του προέδρου της κοινότητας Δρυμού Κωνσταντίνου Πατσαλά.

«Μέσα στους επόμενους δεκαοκτώ μήνες, όπως προβλέπεται από τις προθεσμίες που έχουν τεθεί, η περιοχή του Δρυμού θα προικοδοτηθεί με έναν καινούριο δημοτικό χώρο άθλησης και συνάντησης για τους πολίτες κάθε ηλικίας και κυρίως για τους νέους», ανέφερε σχετικά ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Παντελής Τσακίρης, τονίζοντας ότι «η επένδυση στον αθλητισμό είναι μια επένδυση για την κοινωνία».
Για την υλοποίηση του έργου, σύμφωνα με απόφαση που έλαβε το δημοτικό συμβούλιο Ωραιοκάστρου στις 29 Οκτωβρίου 2019 έπειτα από σχετική εισήγηση της δημοτικής αρχής, πρόκειται να κατευθυνθούν κονδύλια 312.200 ευρώ μέσα από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» του υπουργείου Εσωτερικών. Ποσό άνω των 363.000 ευρώ θα καλυφθεί από δωρεά του ομίλου «Τιτάν», ενώ περίπου 106.000 ευρώ θα προέλθουν από την τακτική επιχορήγηση προς τον δήμο Ωραιοκάστρου.

Σύμφωνα με τη μελέτη του έργου, το υπό κατασκευή κτίριο έχει κάτοψη 460,70 τ.μ. και αποτελείται «από το υπόγειο, που καταλαμβάνει όλη την κάτοψη, και το υπέργειο τμήμα, που μερικώς διαχωρίζεται σε δύο ορόφους, με το ενιαίο τμήμα να αποτελεί την κύρια αίθουσα εκδηλώσεων». Πέρα από την αίθουσα εκδηλώσεων στο ισόγειο στεγάζονται φουαγιέ, χώρος βιβλιοθήκης και γραφεία.

Σχετικές δημοσιεύσεις