Φεστιβάλ Επταπυργίου στη.. Μονή Λαζαριστών από τις 23/8

Μόλις 3,7 χιλιόμετρα προς τα Βόρεια “ μετακινείται” εκτάκτως προκειμένου να τηρηθούν ολα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, το 2ο Φεστιβαλ Επταπυργίου ΄.

Και μπορεί το φεστιβάλ ν αλλάζει χώρο διεξαγωγής -κρατά όμως στον τίτλο του το εμβληματικό όνομα του “ Επταπυργίου” παρότι πάει …αλλού και μεταφέρεται φέτος στον αύλειο χώρο της Μονής Λαζαριστών όπου και θα πραγματοποιηθεί από τις 23 Αυγούστου έως τις 9 Σεπτεμβρίου.

Οι διοργανωτές (Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, υπό την αιγίδα της UNESCO και του ΥΠ.ΠΟ) , αποφάσισαν τη συνέχεια του αλλά με το ίδιο όνομα παρά την αλλαγή του χώρου διεξαγωγής . Η αλλαγή έγινε καθώς το Φρούριο του Επταπυργίου δεν πληροί τα υγειονομικά πρωτόκολλα που διασφαλίζουν την υγεία τόσο των θεατών, όσο και των καλλιτεχνών που συμμετέχουν σε αυτό.

Με την ελπίδα την επόμενη χρονιά να ξεπεραστούν τα προβλήματα και το νεότευκτο φεστιβάλ να επιστρέψει στο “ μαγικό χώρο” των πρώην φυλακών Επταπυργίου, για τη φετινή διοργάνωση προγραμματίζονται οι εξής παραστάσεις:

– «ο Μάριος Φραγκούλης ερμηνεύει σύγχρονους Έλληνες συνθέτες» 23-24 Αυγούστου

-«Μεγάλες Φωνές» 27-28 Αυγούστου (Μουσικό ταξίδι στα τελευταία 80 χρόνια της ελληνικής μουσικής, μέσα από εμβληματικά τραγούδια μεγάλων Ελλήνων συνθετών. Σε συνεργασία με τη Διεύθυνση τουρισμού πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης – Συμμετέχει η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, υπό την μπαγκέτα της Αρχιμουσικού Λίζας Ξανθοπούλου και με Ελληνίδες ερμηνεύτριες Μαρία Φαραντούρη, η Έλλη Πασπαλά, Εύη Σιαμαντά και Μαρίζα Ρίζου).

– «Ο BEETHOVEN …αλλιώς» 30 Αυγούστου (Στο πλαίσιο του έτους Beethoven, νέα σχήματα της πόλης θα παρουσιάσουν μοντέρνες μεταγραφές σημαντικών έργων του Γερμανού μουσουργού. Ήχοι τζαζ, μπλουζ και ροκ θα φωτίσουν την φιλοσοφία των έργων του Μπετόβεν. Καλλιτεχνική επιμέλεια- ενορχηστρώσεις Γρηγόρης Σημαδόπουλος – Συμμετέχει η Μικτή χορωδία Θεσσαλονίκης. Διεύθυνση Μαίρη Κωνσταντινίδου – Τραγουδιστές Σοφία Γιαννίτσιου Παπαευαγγέλου και Στέφανος Καλτσής)

– «Ο Καββαδίας, μας ταξιδεύει» 2 & 3 Σεπτεμβρίου (Βραδιά ποίησης και μουσικής αφιερωμένη στον ποιητή Νίκο Καββαδία, μέσα από ποιήματα, κείμενα και εμβληματικές μελοποιήσεις, με σπουδαίους Έλληνες ερμηνευτές. Σε συνεργασία με τον ΟΜΜΘ – MOYSA Συμφωνική ορχήστρα Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης- Κείμενα- λογοτεχνική μελέτη Άννα Μυκωνίου. Με τους Μαρίζα Κώχ, Ρίτα Αντωνοπούλου, Ηλία Βαμβακούση , Κώστα Θωμαΐδη σε παρουσίαση-αφήγηση Καρυοφυλλιάς Καραμπέτη).

– «9 Άρπες. Ταξίδι με 423 χορδές»- 7 Σεπτεμβρίου

Δύο μεγάλες αρπίστριες, μία Ελληνίδα και μία από τη Σόφια της Βουλγαρίας, ερμηνεύουν κλασικά έργα και σύγχρονα τραγούδια. (Καλλιτεχνική επιμέλεια Κατερίνα Κίτσου – Σκηνοθετική επιμέλεια Μαριάνα Αλεξανδρή. Συμμετέχουν Κατερίνα Κίτσου, Angela Madjarova και : Δανάη Ζαφρανά, Σταυρούλα Κουιτζόγλου, Ζωή Κουντούρη, Άννα Μήλιου, Γιώτα Μυσερλή, Πέλη Πλίκα, Αγάπη Φασούλα, Κρουστά: Νταβίνα Φλωρεντίν και Όμποε: Δημήτρης Κίτσος).

– «LUDWIG VAN BEETHOVEN- 250 χρόνια από τη γέννηση του» 9 Σεπτεμβρίου.

(Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης τιμά 250 χρόνια από την γέννηση του μεγάλου Γερμανού συνθέτη. Στη συναυλία θα παρουσιαστεί το «Κονσέρτο για Βιολί σε D major, Op61» με σολίστ τον Γερμανο-Ρώσσο Kirill Troussov. Στο ίδιο πρόγραμμα με μαέστρο τον Γεώργιο Βρανά παρουσιάζονται από ορχήστρα εγχόρδων οι «Πέντε Ελληνικοί Χοροί» του Νίκου Σκαλκώτα.).

Σχετικές δημοσιεύσεις