Φεύγας – Επίκαιρο όσο ποτέ το μήνυμα για αυτοδύναμη Ελλάδα, με αυτοδύναμη, ισχυρή και σταθερή Κυβέρνηση

Σε περιόδους μεγάλης κρίσης, ο λαϊκισμός χαϊδεύει τα αυτιά των άκρων και η Ευρώπη πρέπει να λάβει γρήγορα αποφάσεις προς όφελος των πολιτών της, προκειμένου να σταματήσει την εξάπλωση του, υποστήριξε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90,1 ο Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Φεύγας.
 
Όπως υποστήριξε ο κ. Φεύγας, τα αποτελέσματα των γαλλικών εκλογών, στέλνουν δύο μηνύματα. Το πρώτο, επαναλαμβάνοντας το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για αυτοδύναμες κυβερνήσεις οι οποίες, στην παρούσα συγκυρία με έναν πόλεμο εν εξελίξει σε ευρωπαϊκό έδαφος είναι αναγκαίο να υπάρχουν ώστε να λαμβάνουν πιο γρήγορα αποφάσεις. Το δεύτερο, είναι και σε αυτό επιμένει πάλι ο Μητσοτάκης, ότι είναι ανάγκη να ληφθούν άμεσα αποφάσεις, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, όσον αφορά τη λύση των ενεργειακών θεμάτων, προς όφελος των Ευρωπαίων πολιτών.
 
Αναφορικά με την στήριξη των πολιτών σε αυτή τη δύσκολη σε παγκόσμιο επίπεδο συγκυρία, ο Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι, όσο θα έχουμε ανάπτυξη, θα είμαστε δίπλα στους πολίτες. Για να έχουμε ανάπτυξη, θα πρέπει να έχουμε ισχυρές κυβερνήσεις, αυτοδύναμες και σταθερές όπως είπε χαρακτηριστικά. Προεκτείνοντας τη σκέψη του αυτή, τόνισε με έμφαση ότι, η εμπειρία έχει δείξει πως τα συμφέροντα της χώρας μας και όχι τα στενά κομματικά συμφέροντα, εξυπηρετούνται καλύτερα από σταθερές και αυτοδύναμες κυβερνήσεις.
 
Μιλώντας για τις εκλογές, ο κ. Φεύγας υποστήριξε πως υπάρχουν πολλοί λόγοι για να προκυρηχθούν προώρα. Όπως επισήμανε ωστόσο, υπάρχουν άλλοι τόσοι για να γίνουν στην ώρα τους. Τέτοιοι λόγοι όπως είπε είναι η έξοδος της χώρας μας από την ενισχυμένη εποπτεία, η επικείμενη αλλαγή επενδυτικής βαθμίδας, το Ταμείο Ανάκαμψης και το νέο ΕΣΠΑ. Συνεπώς, οι λόγοι για να μην γίνουν πρόωρες εκλογές είναι περισσότεροι όπως είπε χαρακτηριστικά για να καταλήξει εκτιμώντας ότι αυτές θα γίνουν σε έναν χρόνο από σήμερα, την άνοιξη του 2023.
Τέλος, αναφερόμενος στις δυσκολίες που οι πολίτες αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους και στα σενάρια που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για επιπρόσθετες οικονομικές ενισχύσεις των εισοδημάτων τους, ο Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας υποστήριξε πως η κυβέρνηση θα εξετάσει τι μπορεί να γίνει και τι όχι. Δύο είναι οι παράμετροι όπως είπε που θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στη λήψη αυτών των αποφάσεων. Πρώτη παράμετρος, η διάρκεια της κρίσης η οποία είναι απρόβλεπτη και είναι πιο συνετό να προγραμματίσεις σωστά κάθε βοήθεια «για να μην τινάξεις τη μπάνκα στον αέρα» όπως δήλωσε χαρακτηριστικά. Και, δεύτερη παράμετρος, είναι τα χρήματα που μπορούμε να διαθέσουμε χωρίς να τεθεί σε εκτροχιασμό η δημοσιονομική σταθερότητα της χώρας, κάτι που θα μας γυρίσει πίσω σε εποχές που θέλουμε να ξεχάσουμε, εποχές μνημονίων και επιτροπείας.

Σχετικές δημοσιεύσεις