Φορτιστής ηλεκτρικού αυτοκινήτου χρέωσε ιδιοκτήτη Tesla 560.000 ευρώ για 1 φόρτιση!

Δεν πίστευε στα μάτια του ιδιοκτήτης Tesla όταν είδε τη χρέωση των 560.000 ευρώ από το φορτιστή του ηλεκτρικού του αυτοκινήτου.

Όλα συνέβησαν στη Σανγκάη της Κίνας, εκεί όπου ο ιδιοκτήτης ενός Tesla Model 3 χρεώθηκε με 3.846.306 γουάν ή 560.000 ευρώ, αμέσως μετά αφότου άφησε για λίγα λεπτά το αυτοκίνητό του να φορτίζει σε έναν φορτιστή Supercharger της Tesla.

Σύμφωνα με φωτογραφίες από το κινητό του ιδιοκτήτη και την ειδική εφαρμογή της Tesla, πρώτα ο φορτιστής «κατανάλωσε» τα 2.285 χιλιόμετρα δωρεάν φόρτισης που απέμεναν στον ιδιοκτήτη (η Tesla δίνει δωρεάν χιλιόμετρα φόρτισης για το πρώτο διάστημα που αγοράζει κανείς το αυτοκίνητο) και στη συνέχεια ξεκίνησε να του χρεώνει κιλοβατώρες κατά… ριπάς!


Συνολικά, ο άτυχος ιδιοκτήτης του Model 3 χρεώθηκε με 1.923.720 kWh ή με το ίδιο ρεύμα που θα απαιτούσε η πλήρης φόρτιση της μπαταρίας του αυτοκινήτου στον Supercharger 32.000 φορές (!).

Ευτυχώς, στην άμεση επικοινωνία του με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών με την Tesla, ενημερώθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα με το λογισμικό φόρτισης σε κάποια αυτοκίνητα και ότι η εταιρεία προσπαθεί να βρει λύση. Προς το παρόν πάντως το πρόβλημα υπάρχει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 27 Φεβρουαρίου στην Κίνα ορισμένοι ιδιοκτήτες Tesla Model 3 παραπονέθηκαν ότι χρεώθηκαν με ποσόν φόρτισης 20 λεπτών την ώρα που ήταν εν κινήσει με το αυτοκίνητό τους. Η Tesla απάντησε και πάλι ότι υπάρχει πρόβλημα που απαιτεί λύση.

Σε κάθε περίπτωση, συνίσταται στους ιδιοκτήτες των Tesla να είναι προσεκτικοί και να ελέγχουν τους λογαριασμούς των φορτίσεών τους, όταν φορτίζουν σε κάποιον Supercharger.

Σχετικές δημοσιεύσεις