Φυσικοί τρόποι να μειώσουμε το άγχος

Το άγχος είναι μέρος της ζωής. Δεν υπάρχει άνθρωπος που  να μην το έχει βιώσει στη ζωή του. Όταν όμως επιμένει για καιρό και το αφήνουμε ανεξέλεγκτο, μπορεί να δημιουργήσει ένα σωρό προβλήματα, ακόμα και να βάλει τον οργανισμό μας σε κίνδυνο για διάφορες παθήσεις. Αυτό συμβαίνει επειδή όσο περισσότερο συσσωρεύονται στο σώμα μας ορμόνες του στρες, τόσο αυξάνεται η φλεγμονή.

Αυτές είναι φυσικές ιδέες για να αντιμετωπίσετε το στρες μόνοι σας, προτού αρχίσει να δημιουργεί σοβαρά προβλήματα.

Γυμναστική

Δεν χρειάζεται να κουράζεστε στο γυμναστήριο καθημερινά. Ακόμα και δέκα με είκοσι λεπτά χαλαρής γυμναστικής την ημέρα θα σας βοηθήσουν να νιώσετε καλύτερα και να διώξετε το στρες. Προσπαθήστε να κάνετε προπόνηση τρεις φορές την εβδομάδα.

Περπατήστε στη φύση

Η επαφή με τη φύση μπορεί να μας κάνει να νιώσουμε καλύτερα. Αν μένετε κοντά σε κάποιο πάρκο, είναι καλή ιδέα να βγείτε για περπάτημα ή τρέξιμο εκεί. Ακόμα καλύτερα αν ζείτε δίπλα σε δάσος, βουνό ή θάλασσα. Το να βρισκόμαστε στη φύση μειώνει την αρτηριακή πίεση και τη συνολική ένταση των μυών του σώματος.

Κηπουρική

Αν έχετε κήπο, είναι δύο σε ένα: Αντι-στρες χόμπι και χαλαρή γυμναστική. Αλλά μπορείτε και στο μπαλκόνι σας να βάλετε μερικές γλάστρες και να ασχοληθείτε μαζί τους. Είναι ιδιαίτερα χαλαρωτικό και θα σας δώσει επίσης μια αίσθηση ευθύνης.

Κάντε σεξ

Μπορεί να είναι το τελευταίο πράγμα στο μυαλό σας όταν είστε αγχωμένοι, αλλά το σεξ είναι ικανό να μειώσει την απόκριση του σώματος στο στρες. Και μια υγιής σεξουαλική ζωή, ειδικά στο πλαίσιο μιας υγιούς σχέσης, μπορεί να διατηρεί τα επίπεδα του στρες χαμηλά.

Δοκιμάστε τον διαλογισμό

Προσπαθήστε για λίγη ώρα να αδειάσετε εντελώς το κεφάλι σας και να μην σκέφτεστε τίποτα. Αν δεν σας αρέσει να το κάνετε ενώ απλά κάθεστε κάπου, δοκιμάστε να το κάνετε κατά τη διάρκεια καθημερινών κινήσεων: Όσο πλένετε τα πιάτα, όσο βουρτσίζετε τα δόντια σας. Αφοσιωθείτε μόνο στην πράξη που κάνετε με τα χέρια σας και αφήστε για λίγο το μυαλό σας να καθαρίσει. Αν δείτε ότι λειτουργεί για εσάς, μπορεί να είναι μια πολύ χρήσιμη τεχνική χαλάρωσης από το στρες. Και αν θέλετε να βάλετε και την αίσθηση της γυμναστικής μέσα στον διαλογισμό σας και να έχετε οφέλη και για το σώμα, δοκιμάστε γιόγκα.

Αρωματοθεραπεία

Οι μυρωδιές όπως η λεβάντα, το χαμομήλι και το ροδόνερο μπορεί να σας ηρεμήσουν. Προέρχονται από συμπυκνωμένα έλαια που μπορείτε να εισπνεύσετε ή να τα τρίψετε στο δέρμα σας.

Μασάζ

Οι θεραπευτές πιέζουν, τρίβουν και σπρώχνουν μυς και άλλους μαλακούς ιστούς με τα χέρια, τα δάχτυλα, τους πήχεις και τους αγκώνες. Μπορεί να σας βοηθήσει με μυϊκούς πόνους και άλλα προβλήματα και μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του στρες.

Καλός και αρκετός ύπνος

Τα προβλήματα με το στρες δημιουργούν προβλήματα στον ύπνο. Ο κακός ύπνος επιδεινώνει το στρες. Και ο μόνος τρόπος για να σταματήσουμε αυτόν τον φαύλο κύκλο είναι να κάνουμε μια επίμονη προσπάθεια (δεν θέλει πολύ καιρό, μία εβδομάδα συνήθως είναι αρκετή) να φτιάξουμε το ωράριο του ύπνου μας με το να κοιμόμαστε και να ξυπνάμε ίδια ώρα κάθε μέρα.

Σχετικές δημοσιεύσεις