Χατζηβασιλείου στην ημερίδα με τον Αυγενάκη: «Τρεις όροι για εμπορικές συμφωνίες της Ε.Ε. με άλλες χώρες»

«Κάθε εμπορική συμφωνία που συνάπτει η Ε.Ε. από εδώ και στο εξής πρέπει να διέπεται από τρεις όρους: ρήτρες ισοδυναμίας, πλαίσιο αμοιβαιότητας, δίκαιους όρους ανταγωνισμού», τόνισε ο βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλείου, στην ημερίδα με κύριο ομιλητή τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη, η οποία διοργανώθηκε από τον βουλευτή, το Επιμελητήριο Σερρών, τον Πανσερραϊκό Αγροτικό Σύλλογο και τον Πανσερραϊκό Κτηνοτροφικό Σύλλογο. Επίσης, ομιλητής ήταν και ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γεώργιος Στρατάκος. 

Ο κ. Χατζηβασιλείου υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ στηρίζει σταθερά τον πρωτογενή τομέα. «Οι εποχές των «λεφτόδεντρων» έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Ας μην παρασύρεται κανένας από εύκολες εξαγγελίες πολιτικών αρχηγών άλλων κομμάτων που ξεχνούν να πουν το κόστος και τον τρόπο χρηματοδότησης των υποσχέσεών τους. Έχουν γίνει πολλά στον πρωτογενή τομέα, αλλά μπορούν και πρέπει να γίνουν περισσότερα. Είμαστε εδώ για να ενώσουμε δυνάμεις και να αναζητήσουμε ρεαλιστικές λύσεις. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ήταν και παραμένει στο πλευρό του αγρότη και του κτηνοτρόφου, με σχέση αμφίδρομη και διαλεκτική», τόνισε. 

Επίσης, αναγνώρισε την ανάγκη στήριξης των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα. «Ζούμε σε μια ευλογημένη περιοχή της πατρίδας μας. Σε μια περιοχή εύφορη, με πλούσιους υδάτινους και άλλους φυσικούς πόρους. Όμως, τα πράγματα για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους των Σερρών δεν είναι πάντα εύκολα και δεν βαίνουν πάντα ομαλά. Τα κουρασμένα πρόσωπα και χέρια του Έλληνα παραγωγού δεν είναι μια στερεοτυπική εικόνα, είναι η σκληρή πραγματικότητα των ανθρώπων που εργάζονται όλο το χρόνο, συχνά χωρίς γιορτές και αργίες», δήλωσε. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «σήμερα, με δυο πολέμους στη γειτονιά μας, το κόστος ενέργειας και συνεπώς το κόστος παραγωγής ολοένα και αυξάνεται. Ο αγροτικός πληθυσμός συρρικνώνεται και η κλιματική κρίση είναι ήδη εδώ και μας δείχνει τα δόντια της».

Ο Σερραίος βουλευτής τόνισε ότι η Ελλάδα παραμένει στην πρωτοπορία της κατανομής πόρων, αν και ο σχεδιασμός της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής από την Ευρώπη δεν είναι τέλειος. «Η κυβέρνηση δεν στέκεται με σταυρωμένα χέρια. Πετύχαμε αλλαγές στην ΚΑΠ και συνεχίζουμε να διεκδικούμε νέες διορθώσεις. Είμαστε η μόνη κυβέρνηση που έχει καταθέσει 19 συγκεκριμένες προτάσεις. Αυτή είναι η αγροτική διπλωματία που διαχειρίζεται επιτυχώς ο Λευτέρης Αυγενάκης, ο Υπουργός που πείθει τους ομολόγους του για το δίκαιο των ελληνικών θέσεων. Η ΚΑΠ δεν είναι κάτι το μονολιθικό. Ούτε είναι γραμμένη στις πλάκες του Μωυσή. Είναι κάτι δυναμικό που οφείλει να ακούει τις αγωνίες των παραγωγών και να προσαρμόζεται στα πραγματικά δεδομένα», υπογράμμισε. Για την πράσινη μετάβαση τόνισε ότι η ΝΔ και το ΕΛΚ έδωσαν μάχη απέναντι στις πολιτικές δυνάμεις που θέλουν άμεση εφαρμογή του νέου καθεστώτος. «Εμείς σταθερά λέμε ότι η πράσινη μετάβαση είναι απαραίτητη, αλλά πρέπει να γίνει με λελογισμένο τρόπο, για να προστατευθεί το εισόδημα των παραγωγών», πρόσθεσε με έμφαση.

Επιπλέον, ο κ. Χατζηβασιλείου εξήρε το έργο της κυβέρνησης στον πρωτογενή τομέα. «Είμαστε εδώ για να ενώσουμε δυνάμεις και να αναζητήσουμε ρεαλιστικές λύσεις. Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης πέτυχε να ανασταλεί το μέτρο για το 4% των στρεμμάτων που έπρεπε να βρεθούν σε αγρανάπαυση εφέτος. Επίσης, μέσα από αυξημένη εποπτεία της αγοράς, η κυβέρνηση πέτυχε την άνοδο των τιμών γάλακτος και βόειου κρέατος, καθώς και αυξήσεις στις εξαγωγές φέτας και γιαουρτιού». 

Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από τον κ. Χατζηβασιλείου, τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Σερρών Αθανάσιο Μαλλιαρά, τον Πρόεδρο του Πανσερραϊκού Αγροτικού Συλλόγου Διαμαντή Διαμαντόπουλο και την Πρόεδρο του Πανσερραϊκού Κτηνοτροφικού Συλλόγου Ελπίδα Σιδηροπούλου, κατόπιν πρωτοβουλίας του βουλευτή. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο βουλευτής της ΝΔ κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης, εκπρόσωποι του γραφείου του Υπουργού και βουλευτή της ΝΔ κ. Κώστα Καραμανλή, ο Αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Σπυρόπουλος, οι Δήμαρχοι Σερρών κ. Βαρβάρα Μητλιάγκα, Εμμ. Παππά κ. Δημήτρης Νότας, Νέας Ζίχνης κ. Παντελής Μπόζης, Αμφίπολης κ. Στέργιος Φράστανλης και Σιντικής κ. Γιώργος Τάτσιος, οι Αντιδήμαρχοι Ηράκλειας κ. Αναστάσιος Νεολιαντζής, Εμμανουήλ Παπά κ. Λένα Πατρίκη και κ. Γιώργος Στόικος, τα μέλη του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Σερρών κ. Γιώργος Μήχος και κ. Χρήστος Τρούπης, ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Σερρών της ΝΔ κ. Θόδωρος Καμπούρης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών κ. Χρυσούλα Δρίγκα, ο πρώην Πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ κ. Σπύρος Μάμαλης, δημοτικοί σύμβουλοι από όλη την Π.Ε. Σερρών, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος αγροτών και κτηνοτρόφων. 

Σχετικές δημοσιεύσεις