Χατζηβασιλείου στο ΣΚΑΪ για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή – «Ντροπή σε όσους κάνουν τη Βουλή χαμαιτυπείο»

«Δυστυχώς, αν και ο Κασιδιάρης λείπει, ο «κασιδιαρισμός» είναι εδώ. Με το επεισόδιο του ξυλοδαρμού στη Βουλή, αποκαλύφθηκε η δυσωδία που κρύβεται κάτω από τα κολλαρισμένα κοστούμια ορισμένων πολιτικών δυνάμεων που ουσιαστικά υπονομεύουν τη δημοκρατία και τον κοινοβουλευτισμό. Ντροπή σε όσους κάνουν τη Βουλή χαμαιτυπείο», δήλωσε ο βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Χατζηβασιλείου, στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ.

Ο κ. Χατζηβασιλείου καταδίκασε το απαράδεκτο περιστατικό ξυλοδαρμού που έλαβε χώρα στη Βουλή. «Ήμουν αυτόπτης μάρτυρας του πρωτοφανούς επεισοδίου. Οι βουλευτές εκλεγόμαστε, για να εκπροσωπούμε τους πολίτες και να υπηρετούμε τη δημοκρατία. Όμως, φάνηκε ότι κάποιοι κάνουν ακριβώς το αντίθετο, προσβάλλοντας τον κοινοβουλευτισμό. Πλέον, κανείς δεν έχει το άλλοθι της άγνοιας για το τι εκπροσωπούν αυτές οι πολιτικές δυνάμεις. Δεν μπορεί η ακροδεξιά να κάνει ξεκαθάρισμα λογαριασμών με τέτοιους όρους μέσα στη Βουλή. Αυτές οι εικόνες είναι απαράδεκτες και μας γυρίζουν χρόνια πίσω», υπογράμμισε. «Αξίζουν συγχαρητήρια στον Πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα που παρενέβη άμεσα για να αποκαταστήσει την τάξη. Η Βουλή δεν ανέχεται τέτοιες εικόνες χαμαιτυπείου», πρόσθεσε με έμφαση. 

Επίσης, ο Σερραίος βουλευτής αναφέρθηκε στην προτροπή του προέδρου της Ελληνικής Λύσης να μην προσέλθουν βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στις εκκλησίες, καθώς και στις δηλώσεις του επικεφαλής της Νίκης: «Οι δηλώσεις των «λαδέμπορων» της πίστης που ευτελίζουν την ίδια τη χριστιανική πίστη, είναι ακραίες και διχαστικές. Ουσιαστικά, εργαλειοποιούν την πίστη, γεγονός απαράδεκτο. Όποιος επιθυμεί να βάλει «χριστιανόμετρο» στις εκκλησίες, διαπράττει ύβρη προς τα Θεία. Οι επικεφαλής της ακροδεξιάς επωάζουν το αυγό του φιδιού», τόνισε.

Σχετικές δημοσιεύσεις