Χιλή – Μυστήριο με τεράστια τρύπα που ολοένα και μεγαλώνει!

Το θέαμα μιας τεράστιας τρύπας στη μέση της ερήμου σίγουρα είναι παράξενο και λογικό να φέρει εικόνες από ταινίες επιστημονικής φαντασίας. Η εμφάνιση μιας τρύπας στη Χιλή το περασμένο Σάββατο 30 Ιουλίου, από το πουθενά έχει προκαλέσει αναστάτωση στην τοπική κοινωνία της Tierra Amarilla στην περιοχή της Atacama. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εθνικής Υπηρεσίας Γεωλογίας και Μεταλλείων της Χιλής, μια τεράστια τρύπα εμφανίστηκε τυχαία περίπου 500 χιλιόμετρα βόρεια του Σαντιάγο. To μήκος της τρύπας εκτιμάται σε πάνω από 31 μέτρα, δηλαδή όσο ένα γήπεδο τένις και το βάθος περίπου στα 61 μέτρα. Οι αρχές και οι εμπειρογνώμονες έχουν αποκλείσει την γύρω περιοχή με περίφραξη, ενώ ευτυχώς δεν προκλήθηκαν ζημιές στις υποδομές της περιοχές ή κάποιος τραυματισμός. 

Μάλιστα, η καναδική εταιρία Lundin Mining που δραστηριοποιείται στο ορυχείο Alcaparrosa ανακοίνωσε ότι αναστέλλει προσωρινά τις εργασίες εξόρυξης για πάν ενδεχόμενο. Οι εμπειρογνώμονες αναζητούν αυτή τη στιγμή τα αίτια αυτής της τρύπας, ενώ διασφαλίζεται ότι λαμβάνονται όλα τα μέτρα ασφαλείας για τη διαφύλαξη της ζωής των εργαζομένων και των κοινοτήτων στη γύρω περιοχή. 

Δείτε φωτογραφίες: 

τρύπα Χιλή

τρύπα Χιλή

Κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν ότι η μυστηριώδης αυτή τρύπα μεγαλώνει συνεχώς, όπως και η ανησυχία ανάμεσα στους κατοίκους, καθώς περιτριγυρίζεται η πόλη τους από ορυχεία και υπόγεια έργα.

Σχετικές δημοσιεύσεις