Χολυγουντιανός ηθοποιός θα ενσαρκώσει γέροντα του Αγ. Όρους

Ο ηθοποιός Τζόναθαν Τζάκσον, βρέθηκε να ζει ασκητικά σε καλύβες του Αγίου Όρους για τις ανάγκες ενός ντοκιμαντέρ.

Ο Τζάκσον έβαλε τα ράσα και ενσάρκωσε τον ασκητή του Αγίου Ορους σε ντοκιμαντέρ για τον γέροντα Ιωσήφ τον Ησυχαστή που αγιοκατατάχτηκε πρόσφατα.

Το ντοκιμαντέρ παραγωγής της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου «Η ζωή του γέροντα Ιωσήφ του Ησυχαστή», που σκηνοθέτησε ο Κώστας Καλπατζίδης, με τον Τζάκσον στον ρόλο του γέροντα, διεκδικεί μέχρι στιγμής τρία βραβεία από το London Greek Film Festival, που φέτος, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά το τριήμερο 13-16 Μαΐου. Το ντοκιμαντέρ είναι υποψήφιο στην κατηγορία «καλύτερο ντοκιμαντέρ» και ο Τζάκσον για «καλύτερος ηθοποιός».

Εκτός από τις καθημερινές στιγμές των ασκητών, που για πρώτη φορά καταγράφει ο κινηματογραφικός φακός, τα βλέμματα τραβά και ο 38χρονος Αμερικανός ηθοποιός και τραγουδιστής,

«Είναι μια μοναδική εμπειρία, σωματική και πνευματική, και δεν θα τα είχα καταφέρει χωρίς την προσευχή των πατέρων» είχε εξομολογηθεί χαρακτηριστικά ο χολιγουντιανός σταρ σε συνέντευξή του στο Διεθνές Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων «Ορθοδοξία».

Ο Τζάκσον έχει στενές σχέσεις με το Άγιο Όρος. Στην τελετή των βραβείων Emmy, κατά τη διάρκεια της βράβευσής για τη συμμετοχή του στη σειρά «General Hospital», άρχισε την ομιλία του κάνοντας τον σταυρό του και ολοκλήρωσε λέγοντας: «Ευχαριστώ τους μοναχούς στο όρος Αθως που αδιάλειπτα προσεύχονται για τη ζωή του κόσμου». Μάλιστα, ένα από τα βραβεία Emmy που έχει κερδίσει τα δώρισε στο Άγιο Όρος.

Μεταξύ άλλων έχει ενσαρκώσει τον ρόλο του Άνακιν Σκαϊγουώκερ στο «Star Wars, Η Επίθεση των Κλώνων» και έχει συμμετάσχει στην ταινία «Η Βαθιά Ακρη του Ωκεανού» με τη Μισέλ Φάιφερ.

Σχετικές δημοσιεύσεις