Χρειαζόμαστε περισσότερη διαφάνεια στην λειτουργία των Ευρωπαϊκών οργάνων λήψης αποφάσεων

Το τεράστιο σκάνδαλο που απασχολεί τις μέρες αυτές την Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι μια ευκαιρία να τεθούν οι βάσεις για ένα διαφορετικό πλαίσιο λειτουργίας που να εγγυάται την διαφάνεια στα ευρωπαϊκά όργανα λήψης αποφάσεων και το οποίο θα αποτρέπει τέτοιου είδους γεγονότα, τόνισε μεταξύ άλλων σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash 99,4 της Θεσσαλονίκης, ο Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Φεύγας.
 
Επιπροσθέτως, όπως υποστήριξε ο κ. Φεύγας, δεν είναι καθόλου ευχάριστο, να εμπλέκεται σε αυτό, ένας ευρωβουλευτής από τη χώρα μας, ανεξαρτήτως από το κόμμα το οποίο προέρχεται και μάλιστα να είναι στον πυρήνα αυτού του σκανδάλου.
Αναφορικά με τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής κ. Ν. Ανδρουλάκης, το ότι η κ. Καϊλή ήταν «Δούρειος Ίππος» της ΝΔ, ο κ. Φεύγας δήλωσε ότι οι αναφορές αυτές, ξεπερνούν κάθε φαντασία. Όπως υπογράμμισε, όλοι αντιλαμβανόμαστε την αμηχανία που έχει περιέλθει το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής με αυτές τις εξελίξεις, όπως και το ότι προσπαθεί να περιορίσει την επικοινωνιακή και όχι μόνο, ζημιά που του προκάλεσε ένα κορυφαίο και ιδιαίτερα προβεβλημένο στέλεχός του. Από εκεί και πέρα, όπως είπε χαρακτηριστικά, γεγονός είναι ότι, για άλλη μια φορά, ο πολιτικός αυτός χώρος, βρίσκεται στη δίνη ενός τεράστιου σκανδάλου και αυτό από μόνο του είναι ένα τεράστιο πολιτικό πρόβλημα. Υπενθύμισε μάλιστα, ότι το κόμμα αυτό, κατέρρευσε πολιτικά, ακριβώς για τον ίδιο λόγο, επειδή με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, στελέχη του κατά το παρελθόν, βρέθηκαν στο επίκεντρο αντίστοιχων σκανδάλων αλλά και περιπτώσεων διαφθοράς.

Σχετικές δημοσιεύσεις