Χρυσός κύβος «ξεφύτρωσε» από το πουθενά στο Σέντραλ Παρκ της Νέας Υόρκης – Tι γυρεύει εκεί;

Μυστηριώδης εμφάνιση ενός χρυσού κύβου, αξίας 11,7 εκατ. δολαρίων, στο χιονισμένο S;entral Park.

Τα βλέμματα των Νεοϋορκέζων μαγνήτισε το πρωί της Τετάρτης ένας χρυσός κύβος που εμφανίστηκε μυστηριωδώς στο Σέντραλ Παρκ.

Βάρους 186 κιλών ο κύβος από ατόφιο χρυσάφι 24 καρατίων μεταφέρθηκε στο διάσημο πάρκο της Νέας Υόρκης συνοδεία αστυνομικών και φωτογράφων γύρω στις 05:00 το πρωί τοπική ώρα.

Είναι δημιούργημα του 43χρονου Γερμανού καλλιτέχνη Νίκλας Καστέλο, που βάφτισε το έργο του “Castello Cube”.

Ο χρυσός κύβος, εκτιμώμενης αξίας 11,7 εκατ. δολαρίων – αν υπολογίσει κανείς το βάρος του και την τρέχουσα τιμής της ουγγιάς ( 1.788 δολάρια) – κατασκευάστηκε σε χυτήριο στο Άαραου της Ελβετίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, χυτεύτηκε σε ειδικό χειροποίητο κλίβανο, καθώς το τεράστιο μέγεθος και ο όγκος του χρυσού που χρησιμοποιήθηκε απαιτούσε ακραίες θερμοκρασίες τήξης. Για να λιώσει όλος ο χρυσός, ο κλίβανος έπρεπε να φτάσει σε θερμοκρασία άνω των 1.093 βαθμών Κελσίου.

O χρυσός κύβος χρησιμοποιήθηκε για διαφημιστικούς λόγους, για τα παρθενικά βήματα δηλαδή του δημιουργού του στην αγορά των κρυπτονομισμάτων με την κυκλοφορία σε λίγες μέρες του Castello Coin, που θα εκτεθεί σε δημοπρασία.

Η σύζυγος του Γερμανού καλλιτέχνη ανήρτησε στο λογαριασμό της στο Instagram φωτογραφίες από τα αποκαλυπτήρια του έργου τέχνης. «Μαγεία 24 καρατίων» ανέφερε η λεζάντα μιας εξ’ αυτών.

Ο χρυσός κύβος παρέμεινε στο Σέντραλ Παρκ για λίγες μόνον ώρες προτού μεταφερθεί στην πολυτελή αίθουσα εκδηλώσεων Cipriani Wall Street στο Μανχάταν σε ένα ιδιωτικό δείπνο με πολλές διασημότητες.

Σχετικές δημοσιεύσεις