Ψήφισμα του Κέντρου Εφαρμοσμένων Τεχνών Θεάματος και Ακροάματος «Σχολείον» για την Ειρήνη Παπά

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Κέντρο Εφαρμοσμένων Τεχνών Θεάματος και Ακροάματος «Σχολείον» της Ειρήνης Παπά, με ψήφισμά του, αποχαιρετά την «εμπνεύστρια αυτού του σημαντικού εγχειρήματος, την κορυφαία ηθοποιό, την όμορφη γυναίκα με την όμορφη ψυχή και υπόσχεται ότι θα συνεχίσει το έργο της». Ειδικότερα, στο ψήφισμά του που τιτλοφορείται η «Ειρήνη Παπά είναι πάντα εδώ…», αναφέρει πως θα συνεχίσει το έργο της ολοκληρώνοντας τις  εργασίες στην ειδική  αίθουσα «Ειρήνη Παπά» στο «Σχολείον», που σύντομα θα παραδοθεί, με τα αντικείμενα, τους θησαυρούς μιας ολόκληρης ζωής, την αποτύπωση μιας μεγάλης καριέρας με πολλούς κορυφαίους σταθμούς, με την άμεση διοργάνωση ημερίδας και εκδηλώσεων που θα παρουσιάζουν την Ειρήνη Παπά στο ευρύ κοινό και με τη δημιουργία συνεργασιών και διεθνούς δικτύου διάδοσης της επιρροής του Αρχαίου Δράματος στη σύγχρονη εποχή.

Ακολουθεί το ψήφισμα:

«Την αποκάλεσαν κορυφαία Ελληνίδα ηθοποιό, εκπρόσωπο του Μεσογειακού Πολιτισμού στον κόσμο, πρέσβειρα της πατρίδας μας στα πέρατα της γης και τόσα άλλα…

Για μας ήταν η Ειρήνη ΜΑΣ. Ο άνθρωπος που μας έβαλε δίπλα της για να μοιραστούμε το όνειρό της. Να ζήσουμε από κοντά τη μεγάλη αγάπη της για τον Πολιτισμό, τη θεατρική Παιδεία, το καλύτερο αύριο των Τεχνών.

Στο “ Σχολείον” που ίδρυσε γίνονται παραστάσεις. Στη  στέγη του, στην Πειραιώς 52, οι νέοι μυούνται στη μαγεία της υποκριτικής και στα μυστικά της σκηνοθεσίας, από τη Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Ένα εργοστάσιο ιδεών που δίνει προοπτική στους δημιουργούς του παρόντος και του μέλλοντος, είναι το μεγάλο της έργο. Η παρακαταθήκη που αφήνει στην Τέχνη και στην πατρίδα μας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου ΚΕΝΤΡΟ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΚΡΟΑΜΑΤΟΣ “Σχολείον” της Ειρήνη Παπά αποχαιρετά την εμπνεύστρια αυτού του σημαντικού εγχειρήματος, την κορυφαία ηθοποιό, την όμορφη γυναίκα με την όμορφη ψυχή και υπόσχεται ότι θα συνεχίσει το έργο της:

1. Ολοκληρώνοντας τις  εργασίες στην  ειδική  αίθουσα «Ειρήνη Παπά» στο “Σχολείον”, που σύντομα θα παραδοθεί, με τα αντικείμενα, τους θησαυρούς μιας ολόκληρης ζωής, την αποτύπωση μιας μεγάλης καριέρας με πολλούς κορυφαίους σταθμούς.

2. Με τη άμεση διοργάνωση ημερίδας και εκδηλώσεων που θα παρουσιάζουν την Ειρήνη Παπά στο ευρύ κοινό.

3. Με την δημιουργία συνεργασιών και διεθνούς δικτύου διάδοσης της επιρροής του Αρχαίου Δράματος στη σύγχρονη εποχή.

Αντίο Ειρήνη θα είσαι πάντα στην καρδιά και στον νου μας

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου

Ο Πρόεδρος του ΔΣ

Μανούσος Μανουσάκης

Τα μέλη

Μινέρβα -Μελπομένη (Μένη) Μαλλιώρη

Θεόδωρος Αγγελόπουλος

Μηνάς Βιντιάδης

Αλεξάνδρα Γεωργοπούλου

Σχετικές δημοσιεύσεις