“Ψήφο εμπιστοσύνης” στην έκθεση BEYOND 4.0 έδωσε το Technology Forum

“Ψήφο εμπιστοσύνης” από τους 23 φορείς που συνδιοργανώνουν το συνέδριο πληροφορικής “Technology Forum” απέσπασε η πρώτη Διεθνής Εκθεσιακή Πλατφόρμα Ψηφιακής Τεχνολογίας και Καινοτομίας BEYOND 4.0, που θα πραγματοποιηθεί στις 1-3 Οκτωβρίου 2020. Κατά τη διάρκεια σημερινής συνεδρίασης της συντονιστικής επιτροπής του Technology Forum, η οποία πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ-Helexpo, αποτυπώθηκε η έμπρακτη και ενεργή βούληση των εκπροσώπων των 23 φορέων, προκειμένου να στηρίξουν την BEYOND 4.0.

Μεταξύ των φορέων που συμμετέχουν στο Technology Forum περιλαμβάνονται το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο Δήμος Θεσσαλονίκης, το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, η ΔΕΘ-Helexpo, o Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος, ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων, η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας, ο Σύνδεσμος Εταιριών Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος, το Enterprise Greece, η Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης κ.ά.

Στην έναρξη της συνεδρίασης ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), Θεόδωρος Καράογλου, τόνισε πως η ανάδειξη της Θεσσαλονίκης σε τεχνολογικό hub της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, μέσω της εξωστρεφούς τεχνολογικής έκθεσης Beyond 4.0, εδραιώνει τη Βόρεια Ελλάδα στη συνείδηση της διεθνούς κοινότητας ως πρωτεύουσα της τεχνολογίας.

Στο πλαίσιο αυτό, πρόσθεσε ο κ. Καράογλου, η Θεσσαλονίκη από τις 1-3 Οκτωβρίου θα παρουσιάσει σε όλη τη χώρα τις ψηφιακές τάσεις της σύγχρονης εποχής και το Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης) θα στηρίξει τη διοργάνωση, βοηθώντας την πόλη να υποδεχθεί τους μεγαλύτερους “παίκτες” της ψηφιακής βιομηχανίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΘ-HELEXPO, η καρδιά της BEYOND 4.0  θα “ χτυπήσει” παράλληλα σε Θεσσαλονίκη, στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο και στην Αθήνα, στο HELEXPO Maroussi, με ένα διαδραστικό Διεθνές Forum με πλούσιο πρόγραμμα συνεδρίων και keynote speakers, συναντήσεις μεταξύ επιχειρήσεων (Β2Β) και μεταξύ επιχειρήσεων και στελεχών της δημόσιας διοίκησης (B2G), όλα τόσο ζωντανά στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους, όσο και ψηφιακά, μέσα από την ειδικά σχεδιασμένη ψηφιακή πλατφόρμα. 

 Ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη του πολυδιάστατου υβριδικού event καλύπτει τέσσερις βασικούς τομείς: τους τομείς Συνεδρίου, Νεοφυών επιχειρήσεων (startups), Ερευνητικών Κέντρων & Πανεπιστημίων και Εμπορικών Εταιριών Τεχνολογικών Ψηφιακών Εφαρμογών.

Αρωγός και υποστηρικτής της Έκθεσης θα είναι και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), η οποία μάλιστα αποφάσισε τη διεξαγωγή του ετήσιου συνεδρίου της στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της BEYOND 4.0.

Σχετικές δημοσιεύσεις