Όταν μαλώνουν τα βουβάλια την πληρώνουν τα βατράχια

Στον βούρκο της τοξικότητας και του λαϊκισμού ο κ. Τσίπρας με τον κ. Καραμανλή αναμετρώνται στις πλάτες των Σερραίων πολιτών και διαξιφίζονται για το ποιος είναι πιο ανεύθυνος και πιο ανίκανος.

Ο μεν κ. Τσίπρας από τη μία, για 4,5 χρόνια που ήταν πρωθυπουργός δεν ήξερε κατά που πέφτουν οι Σέρρες και αδιαφόρησε πλήρως για τα σοβαρά προβλήματα του νομού, ήρθε την Τρίτη να μας πει πως κατεβαίνει στις Σέρρες υποψήφιος για να μην ξεχαστούν τα Τέμπη. Μια κίνηση με συμβολισμούς όπως την χαρακτήρισε, την οποία οι πολίτες του νομού μας δεν κατανοούν, μιας και δεν βλέπουν τίποτα το ουσιαστικό πίσω από αυτή. Το πρώτο μήνυμα  βέβαια το έλαβε από τους Σερραίους, οι οποίοι του γύρισαν την πλάτη στην προεκλογική του συγκέντρωση, όπως και συνολικά στον Σύριζα τόσο για την κυβερνητική τους ανικανότητα όσο και για την τετραετή απουσία τους από την αντιπολίτευση.

Ο δε κ. Καραμανλής από την άλλη, αφού διασφάλισε την ασφάλεια στον ΟΣΕ, τώρα διασφαλίζει και την ανάπτυξη στο νομό Σερρών. Διαφημίζει την υλοποίηση έργων τα οποία δεν έχουν γίνει, προαναγγέλλει έργα για τα οποία καμία ώριμη μελέτη δεν υπάρχει και απαντά στον κ. Τσίπρα ως βασιλιάς του «κάστρου» όπως αποκαλούν και οι δύο το νομό Σερρών, δηλώνοντας σίγουρος για την πίστη των υπηκόων του. Η Νέα Δημοκρατία συνολικά στο νομό Σερρών επιχαίρει για αυτή την κόντρα και την σύγκριση της με τον Σύριζα σαν να έχει λύσει τα βασικά και ζωτικής σημασίας προβλήματα του νομού.

Η σύγκριση λοιπόν και των δύο θα γίνει. Αλλά όχι μεταξύ τους, όπως θα ήθελαν. Θα γίνει με τα προβλήματα των Σερραίων πολιτών. Και απέναντι σε αυτά η Νέα Δημοκρατία και ο Σύριζα, μετρήθηκαν, ζυγίστηκαν και βρέθηκαν ελλιποβαρείς.

Γι’ αυτό η κοκορομαχία τους δεν συγκινεί κανέναν και ο θυμόσοφος λαός μας έχει την κατάλληλη παροιμία, αυτή που δύο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα,  την οποία θα τους την θυμίσει στις 21 του Μάη.

Γιατί οι Σερραίοι έχουν μνήμη και κρίση.

Θυμούνται τις τεράστιες διαψεύσεις που έζησαν από τις υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας. Γνωρίζουν ότι κατά τη διακυβέρνηση τους κανένας από τους δύο δεν είχε καμία πολιτική για την ανάπτυξη της ελληνικής Περιφέρειας και του αγροτικού τομέα.

Θυμούνται ότι το ΠΑΣΟΚ άλλαξε τη μοίρα της περιφέρειας και του αγροτικού κόσμου και γνωρίζουν ότι η συντήρηση και ο λαϊκισμός της Νέας Δημοκρατίας και του Σύριζα δεν υπηρέτησαν ποτέ αυτές τις πολιτικές για την αναζωογόνηση της ελληνικής υπαίθρου.

Καλούμε λοιπόν όλες τις Σερραίες και όλους τους Σερραίους στις 21 του Μάη, τον δικαιολογημένο θυμό που νιώθουν, να τον κάνουν όχι μία επιλογή καταστροφής, αλλά μία απόφαση αλλαγής. Μία θετική ψήφο υπέρ ενός πολύ συγκεκριμένου πολιτικού προγράμματος ριζικών μεταρρυθμίσεων για πολλές και καλές θέσεις εργασίας, ποιοτικό δημόσιο σύστημα υγείας, αξιοκρατία, δικαιοσύνη και ασφάλεια. Για να μη συμβιβάζονται οι νέοι μας με ένα μέλλον χαμηλών προσδοκιών.

Γιατί το ταβάνι της Νέας Δημοκρατίας και του Σύριζα δεν αξίζει στους Σερραίους, δεν αξίζει στους Έλληνες.

Σχετικές δημοσιεύσεις