10% πάνω οι τιμές στους καταλόγους εστιατορίων και ταχυφαγείων

Προ των πυλών αύξηση στα προϊόντα των καταλόγων σε εστιατόρια και ταχυφαγεία της Θεσσαλονίκης. «Όλα τα προϊόντα θα ανέβουν κατά 10%» δήλωσε στον ρ/σ Focus και στη δημοσιογράφο Θεοδώρα Απότα ο γ.γ της Ένωσης Εστιατόρων, Ψητοπωλών και Καφέ Μπαρ ν. Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Επιτροπίδης προσθέτοντας ότι αυτό οφείλεται στις αυξήσεις στο κρέας (10%), το ηλιέλαιο, τα αναψυκτικά, τα ποτά καθώς και στους υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος που καλούνται να πληρώσουν οι επιχειρηματίες.

«Είναι αναμενόμενο, δεν μπορούμε να απορροφήσουμε άλλο όλη αυτή την πίεση που δεχόμαστε από τους προμηθευτές», επισήμανε. Ενδεικτικά, το παραδοσιακό σάντουιτς τώρα κυμαίνεται στα 3.30 ευρώ και με τις αυξήσεις θα πάει στα 3.50, 3.60 ευρώ.

«Δεν υπάρχει κόσμος στα μαγαζιά» σημείωσε ο κ. Επιτροπίδης σε άλλο σημείο της συνέντευξής του εκτιμώντας ότι η υποτονική κίνηση οφείλεται στην αβεβαιότητα των πολιτών για το τι μέλλει γενέσθαι καθώς και στο γεγονός ότι οι Έλληνες «πρέπει από κάπου να “κόψουν” για να πληρώσουν τους λογαριασμούς των νοικοκυριών τους».

Τέλος, όπως υπογράμμισε, οι άνθρωποι του κλάδου εναποθέτουν τις ελπίδες τους για αναζωογόνηση του τζίρου στη θερινή περίοδο.

Σχετικές δημοσιεύσεις