100 εκατ. στη σύντροφό του και 30 εκατ. σε συνεργάτη του αφήνει ο Μπερλουσκόνι

MPERLOYSKONI

Στη διαθήκη του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, που αναγνώσθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο Μιλάνο, αφήνει στην τελευταία σύντροφό τους 100 εκατομμύρια ευρώ και 30 εκατομμύρια ευρώ σε έναν συνεργάτη του με σχέσεις με τη μαφία.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, ο οποίος πέθανε τον περασμένο μήνα σε ηλικία 86 ετών, έλυσε επίσης μια διαφωνία σχετικά με το ποιο από τα πέντε παιδιά του θα έπαιρνε τον έλεγχο της επιχειρηματικής του αυτοκρατορίας. Το μεγαλύτερο μέρος του χαρτοφυλακίου εκδοτικών, τραπεζικών και τηλεοπτικών συμφερόντων του μεγιστάνα, ύψους 5,8 δισεκατομμυρίων λιρών, έχει αφεθεί στα δύο μεγαλύτερα παιδιά του.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι κατείχε επίσης αρκετές βίλες και άλλα πολύτιμα ακίνητα στο Μιλάνο, τη Ρώμη και τη Σαρδηνία, καθώς και πολύτιμους πίνακες ζωγραφικής και κοσμήματα. Η προσωπική του περιουσία αγγίζει περίπου τα 7 δισεκατομμύρια ευρώ.

Την ίδια ώρα, ερωτηματικό παραμένει η πολιτική κληρονομιά που αφήνει ο Μπερλουσκόνι. Ο εκλιπών ήταν επικεφαλής του κεντροδεξιού κόμματος Forza Italia, το οποίο ίδρυσε το 1994. Η ηγεσία του κόμματος έχει ανατεθεί προσωρινά στον αναπληρωτή του, τον υπουργό Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι, ενώ η διαδικασία για την επιλογή του διαδόχου θα μπορούσε να ξεκινήσει τις επόμενες εβδομάδες.

Σχετικές δημοσιεύσεις