3465 Κρουσματα!Κικίλιας: Κάλεσμα στους γιατρούς του ιδιωτικού τομέα αλλιώς επίταξη

«Στην Αττική και σε όλη τη χώρα, οι γιατροί και οι νοσηλευτές, οι διοικητές των νοσοκομείων, το προσωπικό του ΕΚΑΒ δίνουν καθημερινά μία συγκλονιστική μάχη πέρα και πάνω από τις δυνάμεις τους κι έχουν τον αμέριστο σεβασμό όλων μας», πρόσθεσε, δηλώνοντας αισιόδοξος για το τέλος της πανδημίας.

«Είμαι αισιόδοξος, ότι το τέλος της κρίσης είναι κοντά, γιατί η πορεία των εμβολιασμών είναι το κλειδί γι’αυτήν την εξέλιξη», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, ανέφερε τα στοιχεία 1.340.000 εμβολιασμούς και γιατί τον Απρίλιο θα ξεπεράσουμε το 1.500.000 εμβολιασμούς. Μόνο τον Απρίλιο θα κάνουμε 1.500.000 χωρίς να περιλαμβάνουμε τους εμβολιασμούς με το εμβόλιο της Johnson.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, στις 19/03 θα ανοίξει η πλατφόρμα για τις ευπαθείς ομάδες, στις 26/3 για τις ηλικίες 70-74 και αρχές Απριλίου για τις ηλικίες 65-69.

Η διασπορά ακολούθησε το χειρότερο σενάριο. Ως εκ τούτου, το σχέδιο περνάει στην επόμενη φάση.

«Όλη η Ελλάδα είναι μία υγειονομική περιφέρεια», είπε ο υπουργός.

Συνολικά ο ιδιωτικός τομέας παραχωρεί στην Αττική άλλες 550 κλίνες, 450 non covid, πρόσθεσε ο υπουργός, λέγοντας αναλυτικα τα νοσοκομεία που τις παραχωρούν. Ακόμη, παραχωρούνται άλλες 10 ΜΕΘ από τις ιδιωτικές κλινικές.

Σχετικές δημοσιεύσεις