Ξεκίνησε στη Θεσσαλονίκη η 57η «Ημέρα Καριέρας» που διοργανώνει η ΔΥΠΑ, προσφέροντας μια σημαντική ευκαιρία σε όσους αναζητούν εργασία να έρθουν σε άμεση επαφή με την αγορά. Η εκδήλωση πραγματοποιείται την Παρασκευή 11 και το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2026 (ώρες 10:00 – 18:00), φιλοξενούμενη στην Αποθήκη Γ’ του Λιμανιού Θεσσαλονίκης (Α’ Προβλήτα). Η είσοδος για το κοινό είναι εντελώς δωρεάν.
Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν περισσότερες από 100 επιχειρήσεις, οι οποίες διαθέτουν συνολικά πάνω από 2.500 θέσεις εργασίας. Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν απευθείας με εκπροσώπους των εταιρειών, να καταθέσουν το βιογραφικό τους και να περάσουν από επιτόπιες συνεντεύξεις. Οι διαθέσιμες θέσεις καλύπτουν όλα τα επίπεδα εκπαίδευσης και εξειδίκευσης.
Οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις προέρχονται από ένα ευρύ φάσμα κλάδων της οικονομίας, όπως:
- Βιομηχανία & Μεταποίηση (Τρόφιμα, φάρμακα, ενδύματα, καλλυντικά, δομικά υλικά, χαρτί, μεταλλικές κατασκευές)
- Εμπόριο (Χονδρικό και λιανικό, οικιακά είδη, αυτοκίνητα, ηλεκτρική ενέργεια)
- Τεχνολογία & Επικοινωνίες (Πληροφορική, τηλεπικοινωνίες)
- Υπηρεσίες & Υποδομές (Κατασκευές, τεχνικά έργα, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, μεταφορές, εστίαση και ψυχαγωγία)
Αντίστοιχα, οι ειδικότητες που αναζητούνται είναι εξαιρετικά ποικίλες και περιλαμβάνουν τεχνικό προσωπικό (ηλεκτρολόγους, μηχανολόγους, ψυκτικούς, πολιτικούς μηχανικούς), στελέχη πληροφορικής (web & software developers, IT administrators), υπαλλήλους γραφείου και διοίκησης (λογιστές, project managers, στελέχη marketing), καθώς και θέσεις στις πωλήσεις, την εστίαση, την υγεία (νοσηλευτές, μαίες) και την παραγωγή.
