Aντιφασιστική διαδήλωση για τα 9 χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Ολοκληρώθηκε η μαζική αντιφασιστική διαδήλωση για τα εννέα χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Με κεντρικό σύνθημα «Στον τόπο μας ναζί δεν χωράνε . Δεν εφησυχάζουμε, δε ξεχνάμε. Η υπόθεση του Παύλου , υπόθεση όλων μας» αντιφασιστικές συλλογικότητες και οργανώσεις, οργανώσεις και συλλογικότητες της Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου, εργατικά σωματεία, φορείς και φοιτητικοί σύλλογοι συγκεντρώθηκαν αρχικά στην οδό Παύλου Φύσσα, στο μνημείο όπου δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας, και πραγματοποίησαν πορεία με κατεύθυνση το μπλόκο της Κοκκινιάς. Στην κεφαλή της πορείας βρίσκονταν οι γονείς του Παύλου Φύσσα, Μάγδα και Παναγιώτης, ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου, Γιάννης, καθώς επίσης και συγγενείς και φίλοι, κρατώντας πανό πανό του συλλόγου Πολιτισμού Παύλος Killah P. Φύσσας.

«Είναι ημέρα μνήμης.Εννέα χρόνια τίποτα δεν έχει τελειώσει, όλα είναι εκεί, όπως και στα εννέα χρόνια», δήλωσε μεταξύ άλλων η Μάγδα Φύσσα ενώ προσέθεσε ότι ξεκινάει σε δεύτερο βαθμό η δίκη για την Χρυσή Αυγή. «Μεγάλη δίκη. Κι αυτή θα είναι χρονοβόρα, έχουμε έναν αγώνα μπροστά μας», ανέφερε.

«Μέχρι σήμερα, εννέα χρόνια, οικογένειες φίλοι , όσοι έχουν πονέσει, δεν έχει αλλάξει κάτι, είναι ακριβώς το ίδιο. Είναι όπως την πρώτη μέρα. Αυτό που κάνουμε κάθε χρόνο τέτοια μέρα είναι να τιμούμε τον Παύλο, να τον σηκώνουμε στους ώμους μας, και να τον πηγαίνουμε κάθε χρόνο στην τελευταία του κατοικία. Αυτό κάνουμε σήμερα», σημείωσε και προσέθεσε ότι ήταν «μια στυγερή δολοφονία εν καιρώ ειρήνης στο σπίτι του».

Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν μετά το τέλος της πορείας κοντά στο μετρό της Νίκαιας, όταν ομάδα αγνώστων έριξε πέτρες και βόμβες μολότωφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες απάντησαν κάνοντας ρίψη χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης, ωστόσο η ένταση εκτονώθηκε γρήγορα.

Αντιφασιστική πορεία στη μνήμη του Παύλου Φύσσα στη Θεσσαλονίκη

Αντιφασιστική πορεία για τα εννέα χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες συγκεντρώθηκαν στην Καμάρα και ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης με κεντρικό σύνθημα «Ο Παύλος ζει τσακίστε τους Ναζί».

Η τροχαία καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιφασιστικής πορείας και μέχρι τη λήξη της προχωρούσε στην εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Σχετικές δημοσιεύσεις