Apple – «Καταφεύγει» στην Ινδία για την κατασκευή του 25% των iPhones

Ο Piyush Goyal, υπουργός εμπορίου και βιομηχανίας της Ινδίας, χαρακτήρισε την Apple «άλλο ένα success story», καθώς μίλησε για τα επιχειρηματικά διαπιστευτήρια της πέμπτης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου.

«Είναι [η Apple] ήδη στο 5-7% περίπου της παραγωγής τους στην Ινδία. Αν δεν κάνω λάθος, στοχεύουν να φτάσουν στο 25% της κατασκευής τους», δήλωσε ο Goyal σε συνέδριο.

Εκπρόσωπος της Apple αρνήθηκε να σχολιάσει.

Πέρυσι, η Apple άρχισε να κατασκευάζει τη ναυαρχίδα της iPhone 14 στην Ινδία. Ήταν η πρώτη φορά που ο τεχνολογικός γίγαντας, με έδρα το Κουπερτίνο της Καλιφόρνια, παρήγαγε το τελευταίο του μοντέλο στην Ινδία τόσο κοντά στην κυκλοφορία του. Η Apple κατασκευάζει iPhones στην Ινδία από το 2017, αλλά αυτά ήταν συνήθως παλαιότερα μοντέλα.

Η ταϊβανέζικη εταιρεία Foxconn, ο κύριος συναρμολογητής των iPhones της Apple, κατασκευάζει τα smartphones στο εργοστάσιό της στο Sriperumbudur στα περίχωρα του Chennai στην ανατολική Ινδία.

Οι αναλυτές της JPMorgan ανέφεραν σε σημείωμά τους τον Σεπτέμβριο ότι η Apple θα μπορούσε να κατασκευάσει το 25% όλων των iPhone παγκοσμίως στην Ινδία μέχρι το 2025.

Η Apple επιδιώκει να διαφοροποιήσει την παραγωγή της από την Κίνα, όπου κατασκευάζει σήμερα το μεγαλύτερο μέρος των iPhone της. Οι αστάθειες στην Κίνα αποκαλύφθηκαν πέρυσι μετά από ένα ξέσπασμα του Covid και διαμαρτυρίες εργαζομένων στο μεγαλύτερο εργοστάσιο iPhone στον κόσμο στο Zhengzhou της Κίνας, το οποίο επίσης διαχειρίζεται η Foxconn, που διέκοψαν την παραγωγή.

Πέρυσι, το CNBC ανέφερε ότι η Ινδία διερευνά τη μεταφορά μέρους της παραγωγής iPad της Apple στη χώρα από την Κίνα.

nafteporiki.gr με πληροφορίες από CNBC

Σχετικές δημοσιεύσεις