Corfu Mountain Trail 2019: Αγώνες με διεθνή ακτινοβολία

ΚΕΡΚΥΡΑ. Corfu Mountain Trail 2019: Τέσσερις διαδρομές, με κορυφαία εκείνη των 110 χιλιομέτρων μας περιμένουν το διήμερο 4 και 5 Μαΐου.
10, 20, 40 και 110 χιλιόμετρα είναι οι διαδρομές που θα πάρουν μέρος όλοι όσοι βρεθούν το πρώτο Σαββατοκύριακο του Μαΐου στην Κέρκυρα. Αναμένονται εκατοντάδες δρομείς και αθλητές όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από ξένες χώρες, εξ αυτών αρκετοί διακεκριμένοι αθλητές, όπως ο δύο φορές νικητής του utmb Παγκοσμίου πρωταθλήματος ορεινού τρεξίματος και πολλές φορές finisher marathon de subles, Marco Olmo και ο παγκόσμιος πρωταθλητής Gediminas Grinius, ο οποίος θα συμμετάσχει για πρώτη φορά σε αγώνα στην Ελλάδα. 
Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν σε μονοπάτια και δρόμους που διέρχονται από δάση και αγρούς των Δημοτικών Ενοτήτων Θιναλίου, Φαιάκων, Παλαιοκαστριτών, Παρελίων, Αχιλλείων, Μελιτειέων και ειδικότερα των Τοπικών Κοινοτήτων Σπαρτύλα, Περίθειας, Πετάλειας, Επίσκεψης, Κληματιάς, Αλειμματάδων, Λακώνων, Γιαννάδων, Βάτου, Βαρυπατάδων, Καστελλάνων, Αγ. Δέκα, Σταυρού, Στρογγυλής, Μωραϊτίκων και Δημοτικών Κοινοτήτων Νυμφών και Κυνοπιαστών.
Ειδικότερα, θα λάβουν χώρα αγώνες των 10 χιλιομέτρων, με την ονομασία  QUICK TRAIL, 20 χιλιομέτρων, ΟLIVE TREE TRAIL, των 40 χιλιομέτρων, RAIN TRAIL και των 110 χιλιομέτρων,  CORFU MOUNTAIN TRAIL ULTRA. Αντίστοιχα, τα χρονικά όρια ολοκλήρωσης των αγώνων είναι 3, 5 10 και 28 ώρες. Η διαδρομή του CORFU MOUNTAIN TRAIL ULTRA, ξεκινάει από το χωριό ‘Υψος, ανεβαίνει στην ψηλότερη κορυφή του νησιού στο όρος Παντοκράτωρ, περνώντας από παραδοσιακά χωριά του βορείου τμήματος της Κέρκυρας. Στη συνέχεια,  κατεβαίνει περνώντας από τα δυτικά παράλια κοντά στις παραλίες των Λιαπάδων, Μυρτιώτισσας, Γλυφάδας, Κοντογιαλού, από μονοπάτια πανέμορφης θέας που βλέπουν την Αδριατική, ενώνεται στο χωριό Άγιοι Δέκα, με το 20ο χλμ της διαδρομής της κούρσας των 40 χλμ και τερματίζει στο χωριό Μεσογγή. Φέτος, η διαφορά των έξι χιλιομέτρων της μεγάλης διαδρομής, παλιές Συνιές – Κρινιά  και το κομμάτι των Κυνοπιαστών, οφείλεται σε όρο της παγκόσμιας ομοσπονδίας  (ITRA), ώστε να πριμοδοτούνται οι αθλητές με 5 πόντους συμμετοχής για το παγκόσμιο πρωτάθλημα από το 2019.

Σχετικές δημοσιεύσεις