COSMOTE Fiber Έως το τέλος του 2019, οι οπτικές ίνες θα φτάσουν μέχρι το Πανόραμα!

COSMOTE Fiber Έως το τέλος του 2019, οι οπτικές ίνες θα φτάσουν μέχρι το Πανόραμα!Το προνόμιο να εκμεταλλευτούν τις απεριόριστες δυνατότητες των οπτικών ινών μέχρι το σπίτι τους θα έχουν οι κάτοικοι και οι επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης, μιας και, μέχρι το τέλος του 2019,…

θα έχουν πρόσβαση στις υψηλές και εγγυημένες ταχύτητες του COSMOTE Fiber, του μεγαλύτερου δικτύου οπτικών ινών στην Ελλάδα.

Ήδη, 15.000 νοικοκυριά αλλά και επιχειρήσεις των δήμων Θεσσαλονίκης και Καλαμαριάς έχουν πρόσβαση σε ταχύτητες Internet 100 και 200Mbps, με δυνατότητα μελλοντικής αναβάθμισης ακόμα και σε 1Gbps. Μέχρι το τέλος του 2019, αναμένεται η υποδομή Fiber To The Home (FTTH), για 100% οπτική ίνα μέχρι το σπίτι, να είναι διαθέσιμη σε ακόμα περισσότερες περιοχές του Δήμου Θεσσαλονίκης, καθώς και στο Πανόραμα, την Ευκαρπία, και το Ωραιόκαστρο, γεγονός που θα αυξήσει σταδιακά την κάλυψη στον νομό Θεσσαλονίκης σε πάνω από 55.000 γραμμές.

Ειδική επιδότηση για νέες συνδέσεις

Όσοι επιθυμούν , μπορούν να λάβουν ειδική επιδότηση συνολικού ύψους 360 ευρώ, μέσα από την δράση Superfast Broadband του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης. Η δράση υλοποιείται με τη μέθοδο κουπονιού (voucher), που επιδοτεί το πάγιο του προγράμματος COSMOTE Double Play Fiberspeed με €13/μήνα, για μέγιστο διάστημα 24 μηνών και το εφάπαξ κόστος σύνδεσης με €48. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν το ειδικό site www.sfbb.gr, όπου μπορούν να ενημερωθούν για τη διαθεσιμότητα και να μάθουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.

Σημαντική επένδυση στην αναβάθμιση του δικτύου

Ο Όμιλος ΟΤΕ διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο οπτικών ινών στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα συνεχίζει να επενδύει στις νέες τεχνολογίες και υποδομές. Μόνο την περασμένη εξαετία οι συνολικές επενδύσεις του Ομίλου άγγιξαν τα 2 δισ. ευρώ.

Βάσει του επενδυτικού πλάνου που υλοποιεί ο Όμιλος, ύψους επιπλέον 2 δισ. ευρώ έως το 2022, το δίκτυο FTTH θα είναι διαθέσιμο – μέχρι το τέλος του χρόνου- σε 150.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε Αττική, Θεσσαλονίκη και άλλα μεγάλα αστικά κέντρα , ενώ το 2022 η κάλυψη με 100% οπτική ίνα μέχρι το σπίτι, αναμένεται να φθάσει το 1 εκατομμύριο.

Σταδιακά μέχρι το 2022, η κάλυψη FTTH αναμένεται να φθάσει το 1 εκατομμύριο νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Το δίκτυο θα καλύπτει με οπτική ίνα και εγκαταστάσεις μεγάλης κοινωνικής σημασίας, όπως πανεπιστημιακά ιδρύματα, κέντρα μεταφορών, βιομηχανικά πάρκα και δημόσια κτίρια.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο